Yılmaz, yazılı açıklamasında özetle şu görüşlerine yer verdi:

“4+4+4 düzenlemesi, ilköğretime başlama yaşının 5`e indirilmesi, ilköğretim okullarının ilkokullar, ortaokullar ve imam-hatip ortaokulları olarak yeniden düzenlenmesi, din dersinin değerler eğitimi adı altında anaokullarına kadar indirilmek istenmesi; sorgulamayan, biat eden ‘dindar ve kindar bir nesil’ yetiştirmek içindir. Böylece yaratılan bu düzene  ‘Yeni Türkiye’ denmekte, bilimsel düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı göz ardı eden hurafelerle doldurulmuş ‘yeni nesiller’ yetiştirilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yaz Kuran Kursları’na devam eden öğrencilere dağıtılan “Dinimi Öğreniyorum” adlı kitabın, geçtiğimiz Ocak ayında Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla çocuklara karne hediyesi gibi dağıtılması soyut kavramları algılama yönünden gelişmemiş çocukların kafalarının nelerle doldurulmak istendiğini göstermesi açısından ürkütücüdür. Ulusal medyaya ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de yansıyan bu durum karşısında Zonguldak Valiliği’nin ilgililer hakkında yaptığı incelemenin sonuçları nelerdir?

Biz Eğitim Sen’liler ‘Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam İçin’ zorunlu din derslerine, okulların imam hatipleştirilmesine ‘hayır’ demek için; düşünen, sorgulayan, araştıran çağdaş nesiller yetiştirebilmek için 13 Şubat`ta 2015 Cuma günü AKP iktidarına karşı okullarımızı ve çocuklarımızın geleceğini hep birlikte savunmak için iş bırakıyor, iş bırakacağımız 13 Şubat 2015 Cuma günü Zonguldak halkının desteğini bekliyoruz.”