Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Çaycuma’daki tüm ilkokullara ve kütüphanelere 1250 adet kitap armağan etti. 

Uçurtma şenliği için temin edilen Aziz Sivaslıoğlu kitapları ve Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi 2. Çocuk Öykü Yarışması’nda dereceye giren kitaplar Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından Çaycuma’daki tüm ilkokulların okul ve sınıf kitaplıkları ile Çaycuma İlçe Halk Kütüphanesi, Filyos Halk Kütüphanesi, ADD Çaycuma Şubesi Kütüphanesi ve Filyos Hürriyet Kültür Merkezi Kütüphanesine armağan edildi.

“EĞİTİM SEN, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE ÇAYCUMA’DA ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURMAKTADIR”

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinden yapılan açıklamada,  “Eğitim Sen; bir taraftan eğitim emekçilerinin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve demokratik haklarıyla ilgili sorunların çözümü için mücadele ederken diğer taraftan da satranç turnuvaları, tiyatro, sinema, uçurtma şenliği gibi etkinliklerin yanı sıra bilimsel yayın ve kitaplar ile ülkemizin saygın yazarlarının çocuklarımız ve gençlerimizle buluşması gibi sosyal ve kültürel etkinliklerle Çaycuma’da önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Çaycuma'daki sosyal ve kültürel yaşama sunmuş olduğumuz katkıların yanı sıra eğitim emekçilerinin haklarının korunması, insanca yaşamak ve demokratik bir ortamda çalışmak, emeğimizin karşılığını almak, çocuklarımıza ve tüm öğrencilerimize aydınlık bir gelecek sağlamak için yürüttüğümüz mücadeleyi kesintisiz sürdüreceğiz. Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi ile kitapların temininde destek olan kurumlara, kişilere ve yayınevlerine teşekkür ediyoruz.” denildi.

BİNLERCE KİTAP, İKİ YÜZ BİNE YAKIN BİLİM DERGİ OKULLARA ULAŞTILMIŞTI

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 70. yılı anısına Çaycuma’daki tüm okulların kütüphaneleri ile ilçedeki kütüphanelere 5 bin 350 adet kitap armağan eden Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği 16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 165'inci yıldönümü anısına Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi Kütüphanesine bin 34 adet kitap ve çeşitli bilim, kültür, sanat ve edebiyat dergisini armağan etmişti. İbrahim Tığ'ın hazırladığı ‘Rüştü Onur Yaşamı, Sanatı ve Eserleri’ adlı kitabın yanı sıra özellikle köy ve belde okul kitaplıklarına dönem dönem kitaplar ulaştıran Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, geçtiğimiz yıllarda iki yüz bine yakın TÜBİTAK’a ait Bilim Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerini de okullara ücretsiz olarak ulaştırmıştı.