Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ilk mezunlarını bu sene verdi. Son üç dört hafta da final sınavlarından, yılsonu sergisine, mezuniyet töreninden mezuniyet balosuna koşuşturan ilk mezunların heyecanı görülmeye değerdi.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri oluşturdukları 4 senelik tabloda sadece öğrenim görmediler. Belki de geliştirdikleri projelerle Bülent Ecevit Üniversitesinin şehirle bağ kurmaya çalışan en aktif öğrencileri oldular.  Resim Bölümü öğrencilerini Zonguldak’ın, Türkiye gündeminin ve dünyanın en önemli sorunlarını içeren konularda düşünmeye iten günümüzün sanat anlayışının güncel sorunlardan bağımsız olmamasıdır. Bu yüzden tipik klasik resim sanatının benzetme, taklit etme gibi görünen giderek süs ve dekoratif bir anlayışa hizmet eden yanından uzak durmaya çalışan özellikle atölye çalışmalarında dünyaya kendi bakışlarını yansıtmaya çalıştılar.

 

Önemli bir sanatçı olan Prof. Dr. Güler Akalan’ın kurucu hoca olduğu ve ilk bir yıl eğitim anlamında aktif olarak derslere girdiği Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü yoluna özellikle kariyerlerine Ankara’daki üniversitelerde başlayan genç hocaları ile devam etti. Ali Asgar Çakmakçı, Kutlu Gürelli, Çağlar Uzun, Bengü Batu günümüzün sanatını özellikle Zonguldak ve yakın çevreden sanatçı adaylarının ilgi gösterdiği bölümde anlatmaya çalışıyorlar.

 

İlk mezunlarını veren Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü geçtiğimiz Çarşamba günü kendi bünyesinde yaptığı ödül töreninde mezun olan öğrencilerine şiltlerini sundu. Bölüm birincisi olan Mete Arif Tokmak, Bölüm İkincisi olan Firdevs Çankaya, Bölüm Üçüncüsü olan Muhammet Ali Avcı sevinçlerini arkadaşları ile paylaştı. Dekan Yardımcısı Ali Asgar Çakmakçı’nın ”sen sanatçı mısın?””sorusunun artık bütün resim bölümü tarafından bir slogan gibi kullanıldığı gözlerden kaçmadı. Bölüm birincisi olan Mete Arif Tokmak’ta konuşmasını bu sloganı kullanarak hazırladı. Tokmak konuşmasında ”Ben sanatçı mıyım?””Bu, kendi kendimize sorduğumuz ikincil bir soru. Daha insanca bir yaşam için suya, yeşile, insani yaşam koşullarına ihtiyacı olan sıradan bir vatandaşım ve bunları herkes için de istiyorum. Sanırım biz bunu gösteren resimler ürettiğimiz sürece o soru yanıtını üçüncü kişilerin dimağında bulacak dedi. (Barış Doğan)