Zonguldak Merkez Köksal Toptan İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan açılışa, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (TOGEMDER) Başkanı Saadet Gülbaran, Hayırsever işadamı Gürcan Gürel, ölen Gülketin Gürelin eşi Güngör Gürel, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Uğur Akdeniz, daire başkanları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrenciler tarafından halk oyunları ve dans gösterileri sergilendi.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU VE GEREKLİDİR”
Daha sonra Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yaptığı konuşmada, “Zonguldak Valiliği, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (TOGEMDER) ile arasında 13 Mayıs 2013 tarihinde imzalanan protokol kapsamında ilimiz merkez Köksal Toptan İlköğretim Okulu bahçesinde hayırsever tarafından müstakil 2 derslik anasınıfı binası yapılarak inşaatı tamamlanmış olup tamamı hayırsever tarafından yapılan inşaatın yaklaşık maliyeti 200 bin TL tutarındadır. İmzalanan protokol kapsamında anasınıfı binasına ‘Gültekin Gürel’ ismi verilmiştir. Zonguldak genelinde 69 resmi ve özel okul ve 379 sınıfımızda toplam 6139 okul öncesi öğrencimiz eğitim görmektedir. Şuanda hizmete açacağımız anasınıfı 2 şube olup toplam 43 öğrencimiz eğitim öğretim görecektir. Çocukta zeka gelişiminin yüzde 70’lik kısmını 7 yaşına kadar tamamlanır ve öğrenme becerisi bu yaşta gelişir. Aile içi desteğin tek başına yetmediği, çocuğun kendi yaşıtlarıyla birlikte olabileceği, bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlıklı biçimde sürdürebilecekleri bir ortam olduğu için okul öncesi eğitim zorunlu ve gereklidir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu okulun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KURDELE HEP BİRLİKTE KESİLDİ
TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, “Hayırsever işadamı Gürcan Gürel, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu’nun birer konuşma yaptığı açılışta Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Maioğlu tarafından TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve Hayırsever işadamı Gürcan Gürel’e plaket verildi. Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (TOGEMDER) Başkanı Saadet Gülbaran, Hayırsever işadamı Gürcan Gürel, ölen Gülketin Gürelin eşi Güngör Gürel ile birlikte kurdele kesilerek Gültekin Gürel Okulöncesi Eğitim Birimi açılışı yapıldı. Daha sonra anasınıfının içi gezilerek, çocuklara hediyeleri verildi.(İHA)