Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'un şok bir kararla  görevden alınmasının ardında "hafızlık programı krizi" çıktı. Edinilen bilgiye göre, Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde süren hafızlık programına devam eden yaklaşık 40 öğrencinin yasal olmayışına rağmen okulda yatılı kalması krize neden oldu. 

VALİ GÖRMEZDEN GELDİ
Yasa gereği taşımalı eğitim olan okulda hafız adaylarının eğitim-öğretim devam ederken yatılı kalamayacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun konuyu Vali Mustafa Tutulmaz'a aktardı. Daha sonra Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne resmi bir yazı yazan Ali Tosun'un bu hamlesi AKP içinde infial yarattı. 

EMEKLİ İMAM MÜDÜRÜ HEDEF YAPTI

Emekli cami imamı Alaaddin Yaslıca'nın sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun aleyhinde başlattığı kampanya parti içinde destek bulunca AKP İl Başkanı Zeki Tosun düğmeye bastı. Ali Tosun'un ipini çeken Zeki Tosun'un ilk işi bu göreve atanan Züleyha Aldoğan'ı ziyaret etmek oldu.

DEVLET ELİYLE SUÇ İŞLENİYOR 

Halkın Sesi yasak olmasına rağmen Milli Eğitim'e bağlı bir devlet okulunu yatılı okula çeviren Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı görevini yapmaya davet ediyor. Devlet okulunda eğitim-öğretim devam ederken 40 hafız adayını okulda yatırıp kaldıran Vali Mustafa Tutulmaz, yarın bu okulda yaşanacak yangın, deprem ya da olası bir faciada sorumluluğu üzerine alacak mı? Hafızlık programındaki 40 öğrenci yasak olmasın rağmen ne zamana kadar okulda yaşayacak?

(Haber: Mustafa Özdemir