Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Zor ve Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat ŞenInternational Society of WoodScienceandTechnology (SWST)’den kısa süreli araştırma bursu kazandı.

Akademisyenlere burs başarısını kazandıran çalışmaları, İspanya Bilboa’da bulunan BCMaterials’de“Anyonik ve Katyonik Bileşiklerin Ahşap Kaplamalara Uygulanması ve Triboelektrik Özelliklerinin İncelenmesi” başlıklı araştırma oldu.

Araştırma kapsamında Prof. Dr.QiZhang ve Dr. JacopoAndreo ile çalışan öğretim üyeleri sentezledikleri anyonik ve katyonik bileşikleri ahşap kaplamalara uygulayarak triboelektrik özelliğe sahip nano jenaratörler hazırlamayı başardı.Hazırlanan biyomateryaller mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmekte ve çevre dostu sürdürülebilir temiz enerjinin üretilmesine katkı sağlamaktadır.

BEÜ Öğretim üyeleri Doç. Dr. Mustafa Zor ve Doç. Dr. Ferhat Şen,BCMaterials’de gerçekleştirdikleri sunumla Üniversiyi ve çalışmalarını tanıttı.