Türk Hava Kurumu Zonguldak Şubesi ve Fatih Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan flamingo model uçak kursu başladı. Kurs süresince öğrencilere yapılan model uçaklar hakkında bilgiler veriliyor, teknik bilgi ve beceri kabiliyetlerinin gelişmesine de katkı sağlanıyor.

Türk Hava Kurumu Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Demirel, okullarda açılan maket uçak kursları hakkında şu bilgileri verdi: "Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘İstikbal Göklerdedir’ vecizesinden yola çıkarak bugün Gazi Mustafa Kemal Okulu’nda model uçak kursuna devam etmekteyiz. Bunun yanında yazın açılan sportif havacılık kurslarına ücretsiz öğrenci göndermekteyiz ve 2015 dönemi yazın açılacak paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat ve planör kurs kayıtlarını yapmaktayız. Bunun için ilgilenenlerin Şube Başkanlığımıza başvurmaları yeterlidir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlerimize kurslar vermekteyiz. 2014 döneminde 60 öğretmene model uçak rehber öğretmen yetkilendirme kursu vererek okullarında model uçak kursu açmalarını sağladık. Diğer ilçelerimiz olan Kilimli ve Kozlu’da model uçak kurslarımız devam etmektedir."

Gazi Mustafa Kemal Okul Müdürü Nil Havva Çeküç ise kursla ilgili şöyle konuştu: "Amacımız çocukların havacılık alanına merak duymaları ve en hareketli oldukları çağda dört duvar arasında bilgisayar başına hapsolmalarını önlemek, kişisel gelişimlerinde bir basamak oluşturarak el göz koordinasyonlarının artırılmasını sağlamaktır. İlk başlarda birkaç öğrenciyle model uçak yapımına başladık ancak uçak uçuran öğrencilerin diğer arkadaşlarını da getirmesiyle kursiyer sayısı ve meraklı sayısı artmaktadır.

Havacılık çok stratejiktir. Uçak ve uçmaya merak duyan nesil yetiştirmek bence memleket meselesidir. Bu vesileyle çocuklarımızın en meraklı oldukları bu yaşlarda havacılık ve ülkemizdeki bu konuda yapılan çalışmaların takip edip havacılıkla tanıştırıp, ileriye dönük daha büyük hayaller kurup, sonrasında hedef belirleyerek ilerlemesini sağlamaya çalışıyoruz. Şimdiden öğretmen, doktor, mühendis olacağını söyleyen öğrencilerin hepsi şimdi pilot olmak istediklerini söylemeye başladılar. Bu da bizim amacımıza ulaştığımızı gösterir. Başta Türk Hava Kurumu Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Demirel ve yönetim kuruluna, model uçak eğitmenimiz Onur Bey’e, tüm öğrencilere ve velilerine, kursun açılmasında katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum."

Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Özcan Aktaş, "Havacılığı gençlere sevdirmek amacı olan Türk Hava Kurumu'nun bugün bu amacı eksiksiz yerine getirdiğini hep birlikte görüyoruz. İlimizde havacılığı yaymak ve gençlere sevdirmek için yapmış olduğumuz model uçak kursunu büyük bir ilgi ve beğeniyle takip etmekteyiz. Başta Zonguldak Şube Başkanımız Hüseyin Demirel ve yönetim kuruluna, model uçak rehber öğretmenimiz Onur Naz'a böyle bir imkan sundukları için canı gönülden teşekkür ederim." dedi.