Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, makamında kamuoyuna yansıyan lojman tahsisi ve motorlu taşıt sınavına ilişkin iddialara cevap verdi. 

Lojman tahsisi konusunda usulsüzlük yapılmasının söz konusu olmadığını belirten Tosun, "Bahçelievler Sümbül sokaktaki 20 lojmandan 5 tanesi boştu. Bunlarla ilgili bütün okullarımızdan başvuru yapmak isteyen öğretmen, personel ve hizmetlilerimize yönelik duyurular yayınlandı. Yapılan yazışmalar tebligat kanunu gereği ilgili personellere tebliğ edilmesi gerekir. Resmi yazışmanın kuralı budur. Boş olan 5 dairemize kurum içi ve dışından 30 personel müracaat etmiş. Ve lojman tahsisinde bir puanlama vardır, bu puanlamaya göre müracaat edenler arasından puanı yüksek olanlar lojmana yerleştirilmiştir. Öğretmenler sıkıntıda diye bir ibare vardı. Bu konuda bir öğretmen şikayeti veya sendikalardan bu yönde bir problem bize yansımadı. Bu konuda sizlere ulaşan haber kaynağı neydi bunu da öğrenmek isteriz." dedi.

"DEVLETTE İHALESİZ BİR ŞEY OLMAZ"

Lojmanlarla ilgili tahsisin Destek Hizmetleri Şubesi tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Okul müdürleri ve müdür başyardımcılarına tahsisli lojmanlar. Burada ihalesiz lojman onarımı diye bir iddia var. Arkadaşlar devlette ihalesiz bir şey olmaz. Tabi ihalenin çeşitleri vardır. İhalenin miktarına bağlı olarak açık ihale, pazarlık usulü ihale ve belli bir limitin altında kalanlarda ise doğrudan temin dediğimiz bir yöntemle onarımlar yaptırılabilir. Meslek lisemizdeki lojmanımızla ilgili de doğrudan temin yöntemiyle teklife alınması usulüyle bir onarım gerçekleşmiştir.

Buradaki tasarruf tedbirlerine riayet edilmediğiyle ilgili bir eleştiri var. Okulların bünyesindeki lojmanlar satışa konu edilmez. Bunlar tasarruf tedbirlerinin kapsamında değildir ve satılmayacaktır. O yüzden bu lojmanlarımızın zaman zaman onarıma ihtiyacı vardır. Değiştirilecek yapıların zaman zaman değiştirilerek kiraya verilmesi istenir. Niye? Boş kalan lojman hem kamuya zarar hem de spor salonunu üstünde olduğu için de spor salonuna zarar verilmesiyle ilgili bir süreçtir. Burada verilmek istenen mesaj aslında dilekçeye veya şikayete konu olmamasına rağmen basın yoluyla bir noktada dile getiriliyor. Biz bu noktada bize gelen her türlü şikayeti incelemek ve sonuçlandırmak konusunda sayın valimizin talimatını yerine getiririz."

MOTORLU TAŞIT SINAVLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Motorlu Taşıtlar Sınavlarında (MTSK)kursiyerlerin mağdur edildiğine ilişkin iddialara da açıklık getiren Tosun, şu bilgiyi verdi:

Sınavların zorlaştığı, geçenlerin azaldığı ve böylelikle kişilerin mağdur edildiği yönünde yerel basında çıkan iddialar vardı. Değerli arkadaşlar biz insanımızı seviyoruz. Ve MTSK sınavlarını, yaptığımız sınavların en önemlisi olarak görüyoruz. Yarın bu sınavdan ehliyet alan bir sürücü yarın sizin, bizim çocuklarımızın, öğrencilerimizin oynadığı sokaklarda araç kullanacak. O yüzden biz standartların en iyi şekilde uygulandığı bir sınav yapmaya çalışıyoruz. Aslında görevimizi yapıyoruz. Denetim görevimizi en iyi şekilde yaptığımızdan dolayı eleştiri var. Yani denetim görevimizi yaptığımızdan dolayı biz, vatandaşlarımızın teşekkür etmesini ve buradan ehliyet alan adayımızın da gönül rahatlığıyla bizim çocuklarımızın oynadığı sokaklarımızda araç kullanmasını istiyoruz. Bu noktada haksızlığa uğradığı için sınavdan geçemedim diyen ve şikayet eden kursiyer sayısı çok az."

OKULLARIN DURUMU İL HIFZISSIHA MECLİSİNİN KARARINA BAĞLI

Salgının artmasıyla ilgili soruları da cevaplandıran İl Milli Eğitim Müdürü Tosun, Zonguldak'ın diğer illere göre daha ileri konumda olan bir vilayet olduklarını belirterek, "Her zaman dediğimiz gibi önce sağlık. Şu anda okulların kapanmasına yönelik alınmış bir kararımız yok. İl Hıfzıssıhha Meclisinden çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz.

(Şebnem Saka)