Zonguldak'ta İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tostun tarafından başarılı eğitimcilere Avrupa Kalite Etiketleri ve Ulusal Kalite Etiketleri törenle verildi.

 

Zonguldak il geneli okullarının bir önceki eğitim-öğretim yılında eTwinning Projeleri kapsamında yürüttükleri, yönettikleri projelerin sonucunda almaya hak kazandıkları ödüllerin takdimi için Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Zonguldak Öğretmenevinde ödül töreni düzenlendi.

Kalite Etiketlerinin takdim töreninde konuşan İl Milli eğitim Müdürü Ali Tosun, "İlimizde göreve başladığım günden bu yana beş aylık süre zarfında eTwinning faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini, iyi bir sinerji yakalandığını, eTwinning projesi yapan öğretmenlerimizin başarılarını, faaliyetlerini, derecelerini paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Avrupa'da ve ülkemizde okulların birbirleriyle bağlantı kurabilmesi ve proje ortaklıkları yapabilmeleri amacıyla oluşturulan eTwinning faaliyetleri; ilimizdeki öğretmenlerin üstün gayretleri ve yoğun ilgisiyle sürdürülmektedir." dedi.

İl Milli eğitim Müdürü Ali Tosun, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"eTwinning faaliyetleri; öğrencilerimizin hem ülkemizden hem de Avrupa'dan yaşıtlarıyla iletişim kurma, farklı kültürleri tanıma, yabancı dilleri kullanma, bilişim teknolojilerini aktif olarak kullanma, girişimcilik, işbirliği ve takım çalışması yapma, eleştirel düşünme gibi pek çok 21. Yüzyıl becerilerinin geliştirilmesine de imkân sağlamaktadır.

Bugün buradaki ödül törenimizde; Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 'Ulusal Destek Servisi' tarafından takip edilen ilimizde eTwinning projesi yürüten ve başarılı olan;

77 Öğretmenimize;“Ulusal Kalite Etiketi”,

35 Öğretmenimize; “Avrupa Kalite Etiketi”,

10 Okulumuza “eTwinnig Okulu Etiketi”

21 Okulumuza “Avrupa  Kalite Etiketi Levhası”,

25 Okulumuza “Ulusal Kalite Etiketi Levhası” verilecektir.

eTwinning Kalite Etiketleri, çok iyi niteliklere sahip eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Projeyi yürüten öğretmene verilen kişisel bir etikettir. Bu etiketler, projenin belirli bir ulusal standarda ve Avrupa standardına ulaştığını belirtmektedir.

E-Twinnig Okulu Etiketi; verilebilmesi için okul eTwinning’te iki yıldan fazla bir süredir kayıtlı olmalıdır.

Başvuru sırasında okulla bağlantılı olan en az iki aktif eTwinning öğretmeni bulunması gerekmektedir.

Ulusal Kalite Etiketi almış olan bir Avrupa eTwinning projesi olması gerekmektedir.Projelerin başarılı şekilde yönetilmiş olması ve sonuçlarının alınmış olması beklenmektedir.

 

E-TwinnigPortalına ülkemizden;

53.646 okulumuz,

253.168öğretmenimiz kayıtlı olup,

Şuana kadar44.920Proje üretilmiştir.

 

E-TwinningPortalınaİlimizden ;

163 Okulumuz

796 ÖğretmenimizeTwinningportalına kayıtlı olup,

393 Aktif Proje ile birlikte1437 Toplam Proje yürütülmüştür.

eTwinning proje ve  faaliyetinin ilimizde daha çok okulumuz tarafından uygulanması, daha çok okulumuzun “e-TwinningOkulu" unvanı alması için il koordinatörümüz tarafından  öğretmen ve okul yöneticilerimize bilgilendirme çalışmaları yapılmış ve  öğretmenlerimizin bu portala aktif şekilde katılmaları ve  proje yönetmeleri teşvik edilmektedir.

Bu eğitim sezonunda da;proje yürüten öğretmenlerimize  sürekli rehberlik edilecek,devam eden proje  çalışmaların  başarılı sonuçlanması için gerekli  destek sağlanacaktır. İlimizdeki eTwinningokulu sayısının da artırılması da hedeflerimiz arasındadır.

ÖĞRENCİLERİMİZE VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize proje tabanlı öğrenme becerilerinin geliştirilmesi adına yaptıkları, yönettikleri proje çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor, bu eğitim sezonu ve bundan sonraki yıllarda e Twinningplatformuna daha fazla öğretmenimizin, yöneticimizin,okulumuzun kaydolmasını bekliyor, bugün burada ödül alacak olan tüm öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi, okullarımızı kutluyor, bundan sonraki yürütecekleri projelerde ve diğer eğitim faaliyetlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına başarılar diliyorum.

 

İlimizdeki eTwinning projelerinin yönetilmesi, yürütülmesi ve yaygınlaştırılması, eTwinning kültürünün ilimizde oluşturulması ve uzaktan eğitim sürecinde eTwinningwebinarlarıyla ilimiz yönetici ve öğretmenlerinin buluşturulmasında destek olan; Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne, Ulusal Destek Servisimize, İl Koordinatörümüze ve  İlimizin tüm eTwinning ekibine teşekkür ediyorum"

Program, İl Müdürü Ali Tosun'un ödül almaya hak kazanan yönetici ve öğretmenlere Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa Kalite Etiketi, eTwinnig Okulu Etiketi, Avrupa  Kalite Etiketi Levhası ve Ulusal Kalite Etiketi Levhaları ödülü vermesiyle son buldu. (Haber Merkezi)