İl Genel Meclisi toplantısının üçüncü bileşimi, Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi. Önceki birleşimin toplantı tutanak özeti oknarak oylandı.

Daha sonra iki madde görüşüldü. İlk olarak Devrek Akçasu köyünden Filyos bölgesine kadar isale hat üzerinde kalan belediyeler ile köylere su verilmesini içeren 600 milyonluk liralık proje için gereken prosedürler ele alındı. AKP grubu adına konuşan İsmail Terzi, projenin 15 yıla dayandığını, Yedigöller bölgesinin arkasından itibaren köylere su temin edilecek bir alanı kapsadığını kaydetti.

Toplantıda şu maddeler görüşüldü:

"İlimiz Devrek İlçesi Akçasu köyü bölgesinde Kınayaka deresi üzerinde, Buldan Göleti ve Gürbüzler köyü bölgesinde yer alan, Davulgu deresi üzerine, Davulgu Göleti ile Devrek Gümüşpınar köyü bölgesine arıtma tesisi yapılması planlanmakta olup, buradan Filyos bölgesine kadar isale hattı ile hat üzerinde kalan Belediyeler ile köylere su verilmesi öngörüldüğünden, DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce gönderilen protokol taslağının imzalanabilmesi için, Genel Sekreterlik Makamına yetki verilmesine ve proje maliyetlerinin geri ödenmesi ile bahsi geçen işlerin yaptırılması hususunun, İl Genel Meclisince görüşülmesi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hibesi ile 3065 Sayılı Kanunun 13/d maddesi gereği, yatırım teşvik belgesi kapsamında, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden satın alınan, 2 adet Çöp Toplama Kamyonu ve 1 adet Vidanjörün, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 7. maddesinin (h) fıkrası “İl Özel İdaresinin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde edilen gelirleri, vergi, resim ve harçları, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları haczedilemez.” gereğince, haciz edilmez kararı alınması hususunun, İl Genel Meclisince görüşülmesi."

(Şebnem Saka)