Tüketici Hakları Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, tüketicilerin yüzde 50’lere varan zamlarla perişan edildiğini, yüzde 10’luk çağrısıyla da kandırıldığını söyledi.

Tüketicileri ilgilendiren Topaloğlu’nun açıklaması şöyle:

“Ülkede yaşanan ekonomik gelişmeler ve doların yükselmesi bahane edilerek. Gereksiz yere Tüketicileri gerçekten mağdur edecek yüzde 50’lere varan zamlar yapılmıştır. Özellikle yoksul ve dar gelirli asgari ücretle çalışan Tüketiciler perişan olmuş. En temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmişlerdir.

İktidar etkin önlem almak ve Tüketicinin satın alma gücünü artırmak yerine salt enflasyonu düşük göstermek amacıyla Yüzde 10’luk bir indirim çağrısı yapılmıştır. Buna uyan neredeyse hiç bir esnaf ve Ticaret erbabı yoktur. Bu durumu gerçek anlamda denetleyecek bir mekanizma yok. Sadece beyana dayalı bir durum söz konusudur.

Kısaca yapılan çağrıların hiçbir yaptırım gücü yoktur. Bu durum yine iktidara yarayacak enflasyon düşük gösterilerek emeklinin, emekçinin alacağı zam aşağı çekilecektir. Kısaca vatandaş iki defa kazıklanmış olacak.

Tek çare kamu eliyle yerel yönetimler eliyle Tüketim kooperatifleri hızla açılmalı vatandaşa doğrudan temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem kurulmalıdır.

Diğer yandan zaman geçirmeksizin yoksul ve dar gelirlilerin gelirleri artırılmalıdır.”