ZTSO HEYETİNDEN KARBOMET MADENCİLİĞE KUTLAMA ZİYARETİ

                                               DEMİR : “GURURLANDIK “

 

Ülke genelinde projelendirdikleri ve inşa ettikleri cevher zenginleştirme tesisleri ile geçmiş dönemlerde TÜBİTAK başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan başarı ödüllerine layık görülen KARBOMET MADENCLİK şirketinin işbirliği teklifi ile Borsa İstanbul’a kabul edilmesi şirketin üyesi olduğu Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında da takdirle karşılandı.

 

 TSO basın bürosundan verilen habere göre Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Mercimek, Genel Sekreter Uzm. Muharrem Sarıkaya’dan oluşan  ZTSO heyeti  Karbomet Madencilik Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Kurnaz’ı Çatalağzı beldesinde bulunan şirket merkezinde ziyaret ederek  tebrik etti., başarılarının devamı dileğinde bulundu.

Havza madenciliğinin çok zor ve sıkıntılı olduğu döneminde Zonguldaklı bir firmanın Borsa İstanbul’a kabul edilmiş olmasının camiayı gururlandırdığını vurgulayan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir bu gururu yaşattığı için Bahattin Kurnaz’a camia adına teşekkür etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada Zonguldak’ta ki özel sektör madenciliğinin geride bırakılan 24 yılda büyük mesafe kat ettiğine değinen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “ Kentimizde bulunan ve taşkömürü üretimi yapan Özel sektör maden işletmecilerinin gerek madencilik gerekse maden zenginleştirme tesisi inşasında büyük başarılar elde ediyoruz. İmkanlarımız, sermayemiz, kazanımlarımız azalsa da deneyimimiz ve bilgimiz bizimle beraber. Bu bilgiyi , doğru işlerle doğru yerde paylaşıldığında ödüllendirilmek memnuniyet verici. Karbomet Madenciliğin ve Bahattin beyin başarısının rastlantı olmadığı artık tescil edilmiştir.”  Dedi.

Demir ayrıca  ZTSO adına Karbomet Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Kurnaz’a  tebrik beratı verdi.

 

ZTSO  heyetini  TUBİTAK projesinde danışmanlık görevini üstlenen Prof. İhsan Toroğlu ile karşılayan Karbomet Madencilik  Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Kurnaz, üyesi olduğu  meslek odasının ziyaretinden son derece mutlu olduğunu vurgulayarak  şirketin başarı süreci hakkında kısa bilgi vererek ,Borsa İstanbul’a katılımları  konusunda şunları dedi : ” Zonguldak başta olmak üzere çeşitli kentlerde hemşerilerimizin lavvuar adını verdiği  cevher zenginleştirme tesislerini önce projelendirdik daha sonra da kurduk. İnşa ettiğimiz tesisler ekonomik kayıpların önüne geçmek bir yana madenciliğin çevreye ve insan sağlığına zararlarının azaltmak adına  çok önemli. Projelerimizin çok farklı hedefleri olması nedeni ile aşırı titiz davranıyoruz. Yeraltı madenciliği çok zor  ve meşakkatli, çıkartılan cevherin ziyan olmaması, kayıp ve kaçakların asgariye düşürülmesi için bu tesisler hayati önem taşıyor. Geri kazandırdığımız her bir ton ürün yer altında işçi kardeşimin teri, işverenin zor elde ettiği kazanç  demek, enerji , döviz demek, Bu sektörde  Çin başta olmak üzere pek çok ülke ile rekabet ettik etmekteyiz de  ancak  Karbometin  şirketinin rüştünü  ispat ettiğini, projelerinin ödül aldığını ,şirketin kabul gördüğüne şahit olmaktayız. En mutlu ve kıvançlı günlerimizi yaşamaktayız. Sizlerin de ziyaretinizden  onur duyduk.”