AKP milletvekili Faruk Çaturoğlu basın danışmanlığından yaptığı yazılı açıklamada hükümetin taşeron işçiler hakkındaki yeni uygulamasını kamuoyuna aktardı. Çaturoğlu yazılı açıklamasında şöyle dedi:

1 Kasım seçimlerinde halkımızın AK Partiye gösterdiği güvenin bir gereği olarak “Seçim Beyannamesinde ve Hükümet Programında” yer alan taahhütler başta olmak üzere; ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni reformları süratle yerine getirmek için 2015 Aralık ayının sonunda Hükümetimizin hazırladığı1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık eylem planını halkımızla paylaşmıştık.

Asgari ücretten emeklilerimize vaat etiğimiz zamma, çiftçimize, esnafımıza yönelik vergi indirimi ve kredi imkanından gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik vaatlerimize kadar söz verdiğimiz her icraatı 3 ay içinde yerine getirmiş bulunuyoruz. Bizler AK Parti olarak seçim meydanlarında halkımıza söz verdik bunu yerine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bugün AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasında;kamuoyunda taşeron işçiler olarak bilinen kardeşlerimizle ilgili bir müjdeyi paylaştı ve1 Kasım’dan önce işe başlayan ve halen devam eden ister asil işte olsun, ister yardımcı işte olsun çalışanların hepsi kadroya alınacak ve dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak dedi. Ayrıca Belediyeler ve il özel idarelerinde alt işveren yanında çalışanlar ise bu mahalli idareler tarafından kurulacak şirketlerde istihdam edileceklerdir. Hayırlı olsun.

AK Parti olarak asıl önemli meselemiz, geleceğe hazırlanmaktır ve ortaya koyduğumuz bütün hedefleri dikkatle, titizlikle, aynı azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam ediyoruz. 

Kamuda taşeronda çalışan işçi kardeşlerimize tekrar hayırlı olması diliyor, saygılar sunuyorum.