Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olan Filyos limanının açılış törenine katılan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, liman inşaatının mühendislik harikası olduğunu söyledi. 
Kantarcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, “Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak, 1988 yılından beri bölgemizdeki birçok konu gibi macerasını yakından takip ettiğim, Türkiye’nin üçüncü büyük Limanı olarak nitelenen Filyos Limanının açılışında bulunuyor olmak, herkese nasip olmaz sanırım.  İlk olarak, rahmetli Veysel Atasoy sayesinde bir Japon firmasına 1989’da fizibilitesi yaptırılan bu dev mühendislik eserini hayranlık ve saygı ile karşılarken, buraların eski doğal hali zihninde kazılı olan bizlerin burukluk duymaması da mümkün değil. 

 

“EMEĞİ GEÇENLERE BİNLERCE TEŞEKKÜR”
Limanın yapımında baştan sona emeği geçen herkese binlerce teşekkürler. Diğer taraftan Karadeniz’de doğal gazın bulunması ve gazın karaya çıkış yeri olarak Filyos Limanının belirlenmesinin liman inşaatının tamamlandığı zamana denk gelmesi, ilginç ve ilahi bir rastlantı olsa gerek. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.