Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Zonguldak’ın Kurtuluşu’nun 95. Yıldönümü ve Uzunmehmet’in kömürü buluşunun 187. yılı etkinlikleri kapsamında 21 Haziran 2016 tarihinde ’Taşkömürü ve Demir Çelik’ paneli düzenleyecek.
Saat 14.00’te başlayacak seminer GMİS Şemsi Denizer Salonu’nda yapılacak. Konularında Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer ile Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Ali Akçin’in konuşmacı olarak katılacağı paneli GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci yönetecek.
Panelde; Zonguldak Maden Havzası’nın geçmişi, bugünü değerlendirilecek ve geleceğe ilişkin öneriler ortaya konulacak.
Protokolün, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, işçi ve memur sendikalarının, sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin, siyasi parti yöneticilerinin, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclislerinin üyelerinin, mahalle ve köy muhtarlarının davet edildiği panel için hazırlıklar tamamlandı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseseleri ziyaret eden GMİS Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, maden işçilerini ve ailelerini panele ve yürüyüşe davet etti.
Şehir merkezine pankartlar ve bilboardlara afişler asılarak Zonguldak halkı da panele davet edildi. Panele katılanlar, panel sonrasında Zonguldak’ın Kurtuluş Günü sebebiyle saat 17.00’de gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşüne topluca katılacaklar. Ayrıca çalışma saatleri nedeniyle panele katılamayacak olan maden işçileri saat 17.00’deki yürüyüşte yerlerini alacaklar.