Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, ramazan ayına girerken fiyat artışlarının başladığını belirterek, esnafa ve ticaret erbabına fiyatların aşağıya çekilmesi çağrısı yaptı.

Topaloğlu, "Her ramazanda olduğu gibi bu ramazanda da bazı ticaret erbabı ve esnaf bu durumu fırsata çevirmek istemektedir. Aşırı ve keyfi zam yapan, tüketicileri kazıklayan, saygılı davranmayan esnafımızı ve ticaret erbabını isimlerini açıklayarak kamuoyu ile paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Topaloğlu'nun açıklaması şöyle:

"Ticaret erbabı ve esnafımıza çağrımızdır. Salgın hastalık nedeniyle özellikle temel tüketim mallarına aşırı fiyat artışları yapılmıştır. Ancak tüm çabalara ve uyarılara rağmen fiyatlar aşağıya çekilememiştir. Ramazanın başlayacağı bugünlerde fiyatlarda yine artışlar görülmektedir. Bu kabul edilir bir durum değildir. Her ramazanda olduğu gibi bu ramazanda da bazı ticaret erbabı ve esnaf bu durumu fırsata çevirmek istemektedir. Aşırı ve keyfi zam yapan, tüketicileri kazıklayan, saygılı davranmayan esnafımızı ve ticaret erbabını isimlerini açıklayarak kamuoyu ile paylaşacağız.

Diğer yandan birçok firma, Ramazan ayında gıda yardımı yapmaktadır. Bu firmalar bir yandan aşırı zam yaparken bir yandan da günah çıkarmak şirin gözükmek için ramazan paketi hazırlamaktadırlar. Bu paketlerde daha çok satılmayan markalar. Tüketim tarihi   yakın yada geçmiş ürünler vatandaşa yardım diye verilmektedir. Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Yoksul ve dar gelirli Tüketicilere eğer yardım yapılacaksa hazırlanan paketler en kaliteli ürünlerden hazırlanmalıdır.

Yoksul ve Tüketicilere eğer katkı sunulacaksa alışveriş kartları ile yapılması daha uygun olacaktır. İnsanlar azda olsa ihtiyacı olan ürünleri satın alırlar.

Siyasi iktidara çağrımızdır. İktidar sahipleri de zaman zaman bu tür yardım kampanyaları yapmaktadır. İktidarın görevi yardım yapmak değil yoksulluğu ortadan kaldırmaktır. Vatandaşın satın alam gücünü artırın, Vatandaşı birilerinin insafına ve eline mahkum etmeyin.

Tüketicilerimize çağrı ; Piyasa araştırması yaparak ve kalabalık ortamlara girmeden pandemi kulalarına uyarak alışveriş yapalım.

Aşırı Tüketimden kaçınalım. Bu ramazanı gerçek anlamda dayanışma içinde kardeşçe paylaşarak geçirelim."