1 Mayıs tüm dünyada Emekçiler Bayramı olarak bilinir, kutlanır. Bizim ülkemizde de 1 Mayıs Emekçi Bayramı olarak kutlanır. 1977 1 Mayıs Taksim mitinginde yaşanan provokasyon ile Kanlı 1 Mayıs olarak tarihe kaydedilen Taksim Mitingi sonrasında iktidar sahipleri Taksim alanında mitingin kutlanmasına izin vermekten korkar olmuştur. Halbuki güçlü devlet, emekçiden korkmaz. İşçi kendi işçin, memur senin memurun, emekli senin emeklin, işsiz senin işsizin, gazeteci senin gazetecin kimden korkuyorsunuz iktidar sahipleri?

1 Mayıs 2015 mitingi ağırlıklı olarak Emeğin Başkenti Zonguldak’ta kutlandı.

Bir işçi çocuğu olarak Emekçi Bayramı her zaman benim açımdan önemli olmuştur. Hiç bir taşkınlık, bölücü hareket olmaması, doğru düzgün bir şekilde işçisi, memuru, gazetecisi, emeklisi, sendikacısı ne olur birlik olup köle sistemini yıkalım. 7 Haziran bu açıdan son derece önemlidir.

1 Mayıs kadar 3 Mayıs Türkçülük Bayramı da bizim açımızdan son derece önemlidir.  Dünya Türkleri 3 Mayıs geldiğinde birlik ve beraberlik özlemi duyarlar. Türk Dünyası bölük pörçük hareket ederken nasıl zulüm gördüklerini yaşadıklarını hatırlar. Soykırım daha çok Türklere yapılmıştır. Katil Fransa, Amerika, Rusya, ebedi düşmanımız İngiltere Türk düşmanlığından asla vazgeçmeyecek ülkelerdir. Unutmadan Almanya da bu katillerin ortağıdır.

MHP DAHA GAYRETLİ OLMALI!

7 Haziran genel seçimlerinde oylarını artıracak üç partiden birisi olan MHP, Zonguldak’ta nasıl bir tablo ile karşılaşacak? Vatandaş MHP programına ne kadar inanacak, güvenecek? Şu an için çok erken. Seçime 37 gün kaldı. Bu süre içinde MHP kadroları kesinlikle 7-24 çalışmalı ki genel merkezden gelen fırtına Zonguldak’ta da kendini göstersin, milletvekili çıksın.

MHP genel merkezinin yaptığı bir çalışma, kulağıma fısıldandı, ‘Şu an 90 bin oyumuz bulunuyor. Çalışın birinci parti olun.’   Zonguldak emekli, işçi, işsiz ve memur kentidir. Zonguldak halkı yüzde yüz bir dönüş yaparak AK Parti yerine MHP’yi tercih eder mi? MHP Teşkilatları köylerde görüşlerini dile getiriyor. AKP, yok denecek kadar az bulunuyor.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli bizzat Zonguldak Madenci Anıtı önüne gelir halkı, işsizleri, umutlandırırsa MHP Zonguldak’ta tabii ki çok başarılı olur ancak şu an Bahçeli’nin programında Zonguldak bulunmuyor.

Dilerim genel merkezin fısıldadığı 90 bin oy doğrudur. Sonuçta 90 bin, 37 günde 100 bin olursa 2 vekil kesin olur. Bence önce biri çıkarmayı garanti etmek çok önemlidir.

MHP’ye bir takım küçük hesabı olan ayda yılda, seçimden seçime akıl verici yazılar yazmaya çalışan kişiler zarar veriyor. MHP Zeki Çakan ile kesin bir çıkardı, gibi bir söylem bence çok yanlış bir öngörüdür. Teşkilat zafiyet gösterir, bir bakmışsınız seçim bitmiş, akıl hocaları çıkarı doğrultusunda yok olmuş, gelecek belediye seçimlerinde çıkarı adına bir umut ışığı görüp AKP’yi destekliyor olabilirler.