Akşam saatlerinde gazetemiz yazı işleri müdürü Mustafa Özdemir'in gözaltına alınması haberini aldık.

Geçtiğimiz gün yaşanan bir olayla ilgili sorgulanan bir şahsın ifadesi üzerine, meslektaşımız Özdemir sorgu sualden sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Hayat bu. İnsanın bazen aklına gelmeyen, başına gelebiliyor.

Sapasağlamken, kendini mezarda bulabiliyor insan. Bazen de hapiste...

Çeşitli iddialar konuşuluyor. Adı üstünde, sadece iddia... Bunların ne derece doğru olduğu, yargılama sürecinin sonunda belli olacaktır. Burası yargının işidir.

Lakin bizler, şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; hiç kimse, ama hiç kimse, kesinleşmiş yargı kararı olmaksızın suçlu ilan edilemez.

Eden bulur.

ZORDA KALANA SAHİP ÇIKMAK

Bir tarihte havanın aşırı soğuk olduğu bir günde, ermiş bir zat dışarıyı seyretmektedir.

Yoğurtçunun sesini duyup hanımına, "Kap getir, yoğurt alayım!" der.

Hanımı, "Yoğurt var, ihtiyacımız yok" deyince, mübarek de "Bizim ihtiyacımız yok ama yoğurtçunun ihtiyacı var ki bu soğukta sokaktan üçüncü geçişi" der.

İyi insan olmak başkadır.

İnsanlara iyiliği dokunan insan olmak daha başkadır.

Zonguldak'ta soğukta evine üç kuruş ekmek götürmek için öte beri satmaya çalışan teyzeleri, amcaları düşünelim. Ayakta kalmaya çalışan küçük esnafları hayal edelim.

Fakat etrafımızda böyle bir gerçek varken, Zonguldak ekonomisinin aslan payını aldıkları yetmezmiş gibi ürünlerini kapı önüne yayarak kaldırımı işgal eden büyük marketlere akın etmekten de geri durmuyoruz.

Diyorum ki;

Biraz da köşeye bucağa açtığı tezgahla evine ekmek götürmeye çalışan garibanları görelim. Onları da tercih edelim.

İhtiyaçları var ki bu karda kışta saatlerce boşuna beklemiyorlar.

"HAKSIZ MESAİLERE DİKKAT EDİN BAŞKANIM!"

"İlk başta güzel bir temizlik yapacaktı sayın başkan, ama ne yazık ki hiç kimseyi ellemedi. Belki adam gibi çalışırlar diye ama aynı tas, aynı hamam, personellerin çoğu hala. İlk geldiğinizde ne güzel mesaileri kesmiştiniz ama sizden habersiz hala devam ediyor. Haksız yere yazılan mesailere dikkat edin başkanım. Sosyal medya hesaplarına 2 tane sabah akşam resim koyup, akşama kadar caddede dolaşıp saatlerce mesai alanlar hala devam ediyorlar. Sorsanız hepsi bizden daha iyi AKP'li oldular. Dönemin adamları..."

Bu sözler AKP'ye gönül vermiş bir vatandaşa ait.

Zonguldak'ta siyasi atmosfere göre kabuk değiştiren bazı belediye personelinden bahseden partili vatandaş, ikili oynayan ve konjonktüre göre şekil alan personele karşı Başkan Selim Alan'ı uyarıyor. Bu kişilerin sosyal medya hesaplarından bir iki fotoğraf paylaşarak yerini sağlamlaştırdığını ve mesai aldığını ileri sürüyor

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ne yazık ki yattığı yerden para kazanmaya alışmış asalaklar bulunuyor. TTK'da ocağa gitmeden karta bastırarak -işteymiş gibi- mesai alan işçilerin olduğunu duymayanımız yok. Hatta 2004 yılında işten atılan bir işçi, kendisini işe geri almadığı için İşletme Müdürü Avni Cinel'i kurumun önünde bıçaklamıştı. Çalışmadan para almaya çalışan bu ve benzeri insanlara karşı her zaman dikkatli olmak gerekiyor.  

Sonuç itibariyle bu tür iddialar etraflıca incelenmelidir.

Sağlıcakla kalın...