Geçtiğimiz hafta Ana Muhalefet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şehrimizi ziyaret edip, bir dizi temaslarda bulundu. Bir sürpriz yaparak geziye bir gün erken gelip belki de Zonguldak’ a verdiği önemi bizlere göstermek istedi. 

Muhtarlar, kadınlarımız ve gençler ile buluşması ve esnaf gezilerinden hali hazırda bildiklerimizi, gördüklerimizi bu şehrin insanlarının dile getirmesi ve basında yer alması sağlandı.

Kendime bazı notlar aldım bu geziye dair.

1.       Esnaf sürekli değişen fiyatlardan oldukça rahatsız, Soğuksu esnafı bir ürünü sattığımız fiyattan yerine yenisini koyamıyoruz dedi. Enflasyon böyle bir şey.

2.       Balıkçının veresiye ürün verdiği, borçların notlarının yazıldığı ve içinde saklandığı bir kutu gördü Türkiye. Bakkal veresiyesi görmüştük ancak geldiğimiz son nokta gerçekten içler acısı. Esnaf hemşerimi ayrıca tebrik ederim; zor dönemde müşterisini mağdur etmemiş.

3.       Taksici esnafının durumu belkide hepsinden daha zor. İnsanların cebinde mutfak harcamasını yapacak parası yokken taksiye nasıl binsin. Duraklar sıra bekleyen yatan araçlar ile dolu. İstanbul ve Ankara ile aynı fiyattan akaryakıt alıp, aynı fiyatlara sigorta, kasko ödeyip, yine aynı fiyatlara vergi ve muayene ücreti ödüyorlar. Üstüne yine hiçbir ayrımcılık yok büyük şehir ile aynı Bağ-Kur ve SSK ödemesi yapıyorlar. Ancak günün sonuna büyükşehirlerde araçlar boş kalmazken şehrimizde bir taksici asgari ücretin altında kazanıyor. Umarım duyması gereken kulaklara sesleri ulaşmıştır.

4.       Ve gençler; sokakta, işhanlarında, dershanelerde enerjileri ve dik duruşları ile hepimize umut oldu.  Tezahüratları, yüzlerindeki tebessümleri üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’ nun program dışında gençlerin daveti üzerine onları aşağı davet etmek yerine dershaneye merdivenlerden çıkarak bizzat yanlarına gitmesi, bu ülke gençliğine verilen önemi ve özeni gösteriyor; gördüklerimiz bizleri mutlu etti.

5.       22 Ocakta Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılacak sahil dolu ve tünel açılışlarımız için hesap edilmeyen ve 3.defa hasar gören Kilimli ayağındaki gelişmeler soruldu Kemal Kılıçdaroğlu’na. Elbette sorunun muhatabı kendisi değil ancak aynı soruyu ulusal ya da yerel basın acaba Cumhurbaşkanına sorabilme cesaretine sahip olacak mı? Bekleyip önümüzdeki hafta göreceğiz? ( sorulup sorulamayacağını üç aşağı beş yukarı biliyoruz aslında).

6.       Muhalefet vekilliği zor iş ancak buradan ülke gündemine 2 gün üst üste şehrimizin konuşulmasını sağladığınız için ve Onkolog konusundaki ısrarından ötürü Sn. Deniz Yavuzyılmaz sizlere de teşekkürler; gençlerin gözleri sizlerinde üzerinde.

İlginç bir hafta yaşadık.  Şehirdeki tüm idareciler bu hafta covid oldu. Belediye Başkanımız; temaslısı olduğu diğer idareciler ve seçilmişlere acil şifalar, geçmiş olsun diliyorum.

Rapor alıp, bütün gün makamında sesi çıkmayan atanmışların yaptığı sorumsuzlukları ise bu şehrin gençleri unutmaz, bunuda bir kenara yazsınlar.

Bir teşekkürde Sağlık ve Güvenlik görevlilerimize. Elbette görevlerinin gereğini yaptılar ancak özellikle bir erkek ve bir kadın sağlık görevlimiz tüm gün hazır bir şekilde şehir turunda mobil olarak hareket etti. Geziye ait video kaydını izlerken de gördüm ve özellikle kendilerine teşekkür etmek istedim, umarın kendilerine ulaşır ”selamımız” ve “teşekkürümüz”.

Malumunuz Zonguldak sağlık, şifa bulmak adına memleketin en çetrefilli şehri haline geldi. 600.000 (altıyüzbin) kişiye sadece 1 Onkolog düşen, bir türlü bitmek bilmeyen hastane inşaatı olan, her türlü sağlık sorununda İstanbul, Ankara, İzmit ve diğer illere hasta gönderen bir şehirde, unutulmuş, hizmetten geri bırakılmış bir şehir Sağlık görevlisi olmanın ne kadar zor olduğunu gören ve bilen biri olarak sağlık görevlilerine ( doktor, hemşire, şoför, laborant, güvenlik, temizlik, hasta bakıcı, teknisyen herkese) sonsuz teşekkürler.

Sizlerinde sektör ya da kurumlarınızda dile getirilmesi gereken sorunlarınız ya da yine görüşleriniz olursa lütfen bize ulaşın; bunu paylaşmak boynumuzun borcu olsun.

İrtibat [email protected]