İl Genel Meclisi’nin Mart ayı 3. Birleşim Toplantısı İl Özel İdaresi Binasında Vacit Durdubaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. Mecliste açılışı yoklamaısnda konuşan Durdubaş, 1992’da meydane gelen maden faciasında hayatını kaybeden 263 maden şehidini saygıyla ve rahmetle andıklarını belirtti.

7 gündem maddesinin oylandığı mecliste 3. Gündem maddesi İmar Planında okul yeri olarak ayrılan, Kilimli’deki Soğuksu Mevkii’nde yer alan 30 ada 5 parselde kayıtlı 1.932 metrekare yüzölçümlü taşınmazın tamamı ile 30 ada ise 6 parselde kayıtlı 433 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın 129,90 metre kare kısmının 16 derslik Kilimli İmam Hatip Orta Okulu yapılabilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 8. Maddesi uyarınca rızaen veya kamulaştırma yolu ile satın alınması görüşülerek, Eğitim komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayıdırlık Komisyonu, İç İşleri Komisyonuna havale edilmesi oybirliğiyle karar verildi.

Gündemin 4. Maddesi olan Gökçebey Bodaç Köyü’ne yapılması planlanan tarım ve hayvancılık tesisinin İmar ve Bayıdırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ile Sanayi Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış olduğu raporların görüşülmesi ve 5. Gündem maddesinde yer alan Türkali, Göbü, Şirinköy ve Kurtköy olmak üzere dört köyün kullanacağı Kurtköy’de bulunan arazi üzerine yapılması planlanan futbol sahası için İmar ve Bayındırlık, Gençlik ve Spor ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonunun hazırlamış olduğu raporlar mecliste görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle oy birliğince kabul edildi.   (Aykut KARA)