Zonguldak son 9 ayda 6’ncı şehidini dün Gökçebey’de toprağa verdi… Şehit Uzman Çavuş Burak Saraçlı, Bitlis’te görev yaptığı silah arkadaşının yerine Şırnak’a gönüllü olarak giderken şunları söyledi,

 “AİLENİN YÜZÜNE NASIL BAKARIM?”

 

Zonguldak son 9 ayda 6’ncı şehidini dün Gökçebey’de toprağa verdi. Şehit Uzman Çavuş Burak Saraçlı, Bitlis’te görev yaptığı silah arkadaşı Eray Çufalı’nın Şırnak’a görevi çıktığını öğrenince, “Sen evlisin. Bir şey olursa karının, çocuğunun yüzüne bakamam’ diyerek Şırnak’a gönüllü gitti. Önceki gün bölücü terör örgütü PKK militanları ile girdiği silahlı çatışma sonucu yaşamını yitiren Şehit Uzman Çavuş Saraçlı, hain kurşunlarla şehit düştü.  Dün Gökçebey’de binlerce Zonguldaklının dualarıyla uğurlanan şehidimizi, Vali Ali Kaban, 5 Zonguldak Milletvekili, belediye başkanları, bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar yalnız bırakmadı.

EVİMİ GÖRMEDEN TOPRAĞA KOYMAYIN

Şehit Uzman Çavuş’un Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi dün baba ocağı Gökçebey’e geldi. Güneydoğu’da görev yaptığı için şehit olur diye sevdiği kızla evlenemeyen Saraçlı, en büyük hayali olan yeni bir ev için para biriktirdi. Geçtiğimiz yaz hayalindeki evi satın alan Burak Saraçlı, şehit oluşundan kısa bir süre önce ailesi ve silah arkadaşı Eray Çufalı’ya, “Ben şehit olunca beni köye yeni aldığım evime çıkarmadan gömmesinler” dedi.

Barış DOĞAN – Umut ERSES