Zon Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Metin Kahveci, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak “Yoksulluk ve Fukaralık Politikalarına Dur!” sloganı ile başlayan eylem planlarının altıncısını Trabzon’da gerçekleştirdiklerini belirtti.

Görülmemmiş ve korkunç bir pahalılığın olduğunu vurgulayan Kahveci, hükümete acil bir eylem planı yapması için çağrı da bulundu.

Kamu çalışanlarının yapılacak ilk genel secimde AKP’ye sandığın dibini göstereceğini belirten Kahveci, “Cumhuriyet tarihinde görülmeyen bir ekonomik krizle karşı karşıyayız.2022 yılında yapılan yetersiz zamların daha ilk aydan eriyip yok olduğu ifade edildi. Enflasyon ve hayat pahalılığında kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarının mum gibi eridiği vurgulandı. Simidin 3lira, ekmeğin 4 lira, pidenin 8 lira, çayın 30 lira, peynirin 75 lira, zeytinin 60 lira, domatesin 20lira, zeytinyağının 5kg 200lira, mazotun 22lira olduğu yerde diğer ürün fiyatlarını anlatmaya gerek yok. Görülmemmiş ve korkunç bir pahalılık var. Bu pahalılığa karşı insanca yaşamak şiarıyla yola çıkan konfederasyonumuzun yaptığı eylemlerimizin amaçları bir bir anlatmaktayız. Kamu çalışanların sesi emeklilerimizin, halkımızın neferi ve ezilenlerin sesi olmaya devam edeceğiz.

 Bu anlamda;

-Yoksulluk ve fukaralık politikalarına dur demek için alanlardayız,

-Zamların geri alınması için alanlardayız,

-Artık geçinemiyoruz demek için alanlardayız,

-Özlük haklarımızın iyileştirilmesi için alanlardayız

-Toplu sözleşme masasında bizleri satanlara karşı alanlardayız,

-Liyakatsiz ve yandaş atamalara karşı alanlardayız,

-Ataması yapılmayan ve ataması yapılmadığı için ölüme sürüklenen öğretmenler için alanlardayız,

-Eğitimin gerici zihniyet tarafından ele geçirilme çabaları ve piyasalaştırılmasına karşı alanlardayız,

-TÜİK' in sahte enflasyon rakamlarını anlatmak için alanlardayız,

-Artan akaryakıt zamlarına dur demek için alanlardayız,

-Sadece kamu emekçileri için değil, evine ekmek götürmekte zorlanan asgari ücretli için alanlardayız,

-Esnafımız için, işçilerimiz için, çiftçilerimiz için alanlardayız,

-Emeği sömürülenler için alanlardayız,

Kamu Emekçilerinin ve halkımızın insan onuruna yaraşır bir hayatın gerçekleşmesini için hükümete acil bir eylem planı yapması için çağrı da bulunduk. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam sürene kadar, hakkımız olanı alana kadar, halkımızla birlikte alanlarda olmaya devam edeceğiz.”

İsteklerimiz yerine getirilmediği müddetçe, kamu çalışanları olarak yapılacak ilk genel secimde oylarıyla AKP’ye sandığın dibini gösterecektir” dedi.