İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İstiklâl Marşı'mızın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Tosun mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Aziz milletimizin verdiği destansı mücadelenin kelimelere en güzel şekilde büründüğü abidevi bir eser olan İstiklâl Marşı'mız, bundan tam 100 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından 'Milli Marş' olarak kabul edilmiş ve milletimizin gönlünde büyük bir kabul, takdir ve sevgiyle yer edinmiştir. 100 yıldır da kalbimizdeki yeri, sevgisi değişmemiş ve değişmeyecektir...

Birinci Dünya Savaşı, ardında on beş milyona yakın ölüm ve acılar bırakıp sona ererken …

Anadolu insanının; kaybedilmiş topraklar, moralsiz ve dağılmış bir ordu ile umudu tükenmek üzere iken…

İstiklâl Marşı'mızın dizeleri, hızır gibi yetişecek ve ‘KORKMA’ diyecektir, Mehmet Âkif…!

“Milletimizin yaşadığı en sıkıntılı dönemde, mısralarına “Korkma” diyerek başlayan Milli Şairimiz Mehmet Âkif ERSOY, Milli Mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuş, kahraman ordumuza ve Aziz Türk Milletine umut aşılamıştır.

Başka bir dizesinde ise “Arkadaş! yurduma alçakları uğratma sakın.” diyerek gençlere seslenen Mehmet Âkif, vatanın korunması için bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen, bu topraklar altında kefensiz olarak yatan şehit dedelerini unutmayan bir gençliğin eliyle olacağını biliyordu. Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da hür yaşayacak olan milletimiz, vatanına ve istiklâline yönelmiş olan bu çılgınca ve hayâsızca saldırılara elbette boyun eğmeyecekti. Âkif, işte böyle bir gençliğe ve onun sarsılmaz inancına güveniyordu.

Eğitim camiası olarak bizler de yetişen nesillerimizi bu inançla, geçmişten aldığımız feyzle geleceğe taşıma gayretinde olmalıyız. Unutmamalıyız ki milletleri ayakta tutan milli şuurdur. Millet sevgisi, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı her zaman yüce olan Mehmet Âkif Ersoy’un örnek kişiliğini öğrencilerimize rehber edindirmeye devam edeceğiz. İstiklâl Marşı'mız, ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin İstiklâl Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmaya devam edecektir.

İstiklâl Marşı’nı sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklâl Marşı’nı coşkuyla söylemek ülkemize bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. Bu bilinçle bayrak törenlerine karşı her zamankinden daha duyarlı olmak bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşı'mızın kabul edilişinin 100. Yıl Dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve İstiklâl Mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren, vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.

Allah , Bu Millete Bir Daha İstiklâl Marşı Yazdırmasın!”