Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50 seviyesinde artırılarak 4 bin 250 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan söz konusu artışın son 50 yıldaki en yüksek artış olduğunu ifade etti.Öte yandan asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi de kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada,

"Bilindiği gibi asgari ücret her yıl çalışan ve işveren kesimlerinin iştirakiyle belirlenmektedir. Bugün 4. toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir. Taraflar özveri ile bu süreci işlettiler. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum." ifadelerine yer verdi.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN 253 LİRA OLDU, GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

"2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira seviyesinde uygulanacaktır. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Asgari ücrette gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz.

Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız. Hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Asgari ücrette tarihi bir artış yaparken, bunun işveren üzerindeki ilave maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

2022 yılı asgari ücreti brüt 5004 TL, net 4253,4 TL olarak belirlendi.

Asgari ücretin işverene maliyeti ise 5879,70 TL oldu.