YSP Zonguldak İl Sözcüsü  Ali Topaloılu yazılı bir basın açıklaması yaparak asgari ücret konusundaki partisinin görüşlerini açıkladı.

Topaloğlu şöyle dedi:

“2019 Yılı asgari ücret komisyonu ilk toplantısını yarın yapacaktır. Bugün devletin açıkladığı yoksulluk sınırı altında milyonlarca emekçi asgari ücretle açlıkla karşı karşıyadır. Ranta,sermayeye her türlü desteği veren iktidar edense iş emekçilere gelince ekonomik dengelerden dem vurarak ipe un sermektedir. Ancak oy isterken işçinin yoksulun oyuna talip olan iktidar nedense seçim sonrası hemen sermayenin yanında yer almaktadır. Bugüne kadar toplanan asgari ücret komisyonları hemen hemen tamamına yakını Hükumet ve işveren temsilcilerinin oylarıyla yanı işveren- hükumet ortaklığıyla karara bağlanmıştır. Hiçbir komisyon işçi- hükumet oy çokluğuyla çıkmamıştır. Bunun anlamı şudur Hükumetler her zaman işverenden yana yanı sermayeden yana olmuşlardır. Oylar yoksuldan itina ile alınır para sermayeye verilir bir durumu söz konusudur.

Asgari ücret vatandaşın en az yeme içme ve barınma durumu göz önüne alınarak Net en az 2500 TL  Olmalıdır. Ayrım gözetmeksizin tüm siyasi partileri, Sendikaları Demokratik kitle örgütlerini bu konuda tutum almaya kamuoyu baskısı yapmaya çağırıyoruz.” (Haber merkezi)