Zonguldak merkezde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü inşaat çalışmaları nedeniyle aylardır kapalı olan Amelebirliği hastane yolu, tek yönlü olarak nihayet trafiğe açılıyor. Bilindiği gibi Yeni Camii istikametinden  Uzunmehmet Göğüs Hastalıkları Hastanesi(Amelebirliği Hastanesi) istikametine ulaşım sağlayan yol, inşaat çalışması nedeniyle aylardır araç trafiğine kapalıydı.

Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiye yer verildi:

"Şehrimizde yapımına devam edilen Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binası inşaatı ile ilgili olarak Hayri Bey sokak bitişiğindeki istinat ve fore kazık çalışmaları kısmen tamamlanmış, ancak bir süreden beri bazı teknik nedenlerden dolayı inşaat faaliyetleri durmuştur.

Bu dönemde ilgili kuruluşların da değerlendirmeleri doğrultusunda Hayri Bey sokak trafiğe kapatılmıştı.

İnşaatın mevcut durumu karşısında yapılan değerlendirme neticesinde; Hayri Bey sokağın hastane yolu güzergahında olması, mahalleye çıkan anayollardan biri olması nedeniyle; şehrimizin trafik akışını hızlandırmak ve vatandaşlarımızın yoğun taleplerini de değerlendirmek gibi zaruri nedenlerle (Yeni Camii yanından hastane istikametine) tek yönlü olarak açılmasına karar verilmiştir" (Halkın Sesi)