Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, babası ve eşi vefat edince işlettikleri fırının başında geçen 55 yaşındaki Fatma Çınar, 20 yılda hem üç çocuğunu evlendirdiğini hem de hepsine ev ve arabalarını da aldığını söyledi.
Kdz. Ereğli ilçesi Kışla Mahallesi’nde yaşayan Fatma Çınar’ın babasının açtığı fırını o vefat edince eşi işletmeye başladı. Eşinin vefat etmesi üzerine fırının başına geçen Çınar, 20 yıldır hem işçilik yapıyor hem de patronluk. Fırından kazandığı para ile üç çocuğunu evlendirdiğini, hepsine ev ve arabalarını da aldığını belirten Çınar, çalışmayı çok sevdiğini söyledi. Tüm kadınlara eşleri ve çocuklarının kendilerine bakmalarını beklemekten ziyade çalışarak kendi ekmek paralarını kazanmalarını tavsiye eden 3 çocuk ve 7 torun sahibi Fatma Çınar, ömrü vefa ettiği sürece çalışmaya devam edeceğini ifade etti. Çınar gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu benim babamın mesleği. Babam vefat etti, 2000 yılında da eşim vefat etti. 20 yıldır bu işi yapıyorum. Hem babamın mesleği körlenmesin hem de çocuklarım için bu işi yapmaya başladım. Bayanlar için söylüyorum; ‘oğlum-kızım getirsin’ yiyeyim diye beklemesinler. Kendim çalışıp çoluğuma çocuğuma en güzel şeyleri vermek isterim. Üç çocuğum var hepsini de en güzel yerde evlendirdim. Hepsine ev ve araba aldım. Çok oturup dedikodu yapmayı sevmem. Çalışmak istiyorum. 7 gün 24 saat fırına gelirim” dedi.
Kendisini çalışırken görenlerin çok mutlu olduğunu ve gurur duyduklarını söylediklerini anlatan Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu çok sevdiğini söyledi.