Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde 5 yıl önce İslam Araştırmaları Konferansı’na katılan Yunan asıllı yazar Andreas Tzortis’in Atatürk’e hakaret etmesine sert tepki gösterdi.

Yunan asıllı yazarın İslami konularda görüş bildirip kafa bulandırmasıyla ilgili 5 yıl önce verdiği konferans, ortalığı karıştırdı.

Yapılan açıklamalara sert tepki gösteren Bacıoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan panelde konuşan Andreas Tzortis isimli şahıs, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmiştir.

İstiklal savaşımızın üstünden 100 yıl geçmesine rağmen bu hezimetin yarasının hem dışımızdaki hem de içimizdeki düşmanlarda bütün sıcaklığı ile kanadığını ortaya koymaktadır. Biliyoruz ki, bin yıl da geçse Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bu haçlıların içindeki yangın soğumayacaktır. Bizler ise Atatürk’ün izinden ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz. Ömrü cephelerde haçlı ordusuyla mücadele ile geçmiş, son haçlı saldırısını püskürtmüş ve bu müptezelin atalarını denize dökmüş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem İslam dünyasının hem de tüm mazlum milletlerin en önemli kahramanlarından biridir.

YUNAN ARTIĞI, LAWRENCE BOZMASI

Yunan artığı, İngiliz kırması, Lawrence bozması bu haçlı zihniyetinin Atatürk’e olan kini, büyük önderin bu alçaklara nasıl bir darbe vurduğunu, kazandığı zaferlerin nasıl içlerine oturduğunu, üstünden 100 yıl geçmesine rağmen bu hezimetin yarasının hem dışımızdaki hem de içimizdeki düşmanlarda bütün sıcaklığı ile kanadığını ortaya koymaktadır.

Dedeleri İzmir’de denize dökülmüş bu haçlı kırıntılarının hezeyanlarını anlamak bir bakıma mümkündür. Ancak, bu zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, adı üniversite olan bir kurumda ağırlanması, devletimizin kurucusuna hakaretler yağdırılırken, orada bulunan güruhun ve üniversite yönetiminin bu duruma sessiz kalması kabul edilemez.

BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN HER CANLININ ONA MİNNET BORCU VARDIR

57 yıllık kısacık ömründe Arnavutluk, Trablusgarp, Balkanlar, Çanakkale, Kafkasya, Sakarya, Dumlupınar gibi nice cephelerde haçlı orduları ile göğüs göğüse çarpışan, vatan topraklarını düşman işgalinden kurtaran ve bizlere bu devleti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu topraklarda nefes alan her canlının minnet borcu vardır.

Biliyoruz ki, bin yıl da geçse Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bu haçlıların içindeki yangın soğumayacaktır. Bu bakımdan, bizler içimizdeki ve dışımızdaki hainlerin mutlu olmaması adına, milletimizin bekasına sahip çıkacak, devletimizi ilelebet yaşatacak ve Atatürk’ün izinden ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz.”

İSLAM ARAŞTIRMALARI KONFERANSINDA NE DEMİŞ?

Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, 5 yıl önce Boğaziçi İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen bir organizasyonda laiklik ve İslam üzerine bir konuşma yaptı. Tzortzis, şu ifadeleri kullandı:

 

"İSLAM'I BU ÜLKEDEN KALDIRMAK İSTEDİLER"

 

"Laik Türklerin nereden geldiğini bilmemiz gerekiyor. Hatırlayın ki büyük bir mücadele verdiler. Onların isimlerini söylemeyeceğim. İslamı bu ülkeden kaldırmak istediler. Bu kadar basit. Eğer kendi tarihinizi okursanız, bu şahsın ve diğerlerinin memleketinizden İslam'ı kaldırmak istediklerinizi anlarsınız. Beni de onun bu memlekette ne kadar çok resmi olduğu ilgilendirmez. Bu saçma. Hakikat, hakikattir. Sonuçta dininizi ortadan kaldırmak için bir uğraş verdiler."

 

"BİRİSİ LAİK OLMANIZI SÖYLÜYORSA, ALLAH'IN MI ŞEYTANIN MI DOSTUDUR?"

 

"Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapçayı kaldırdılar, İslamı eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur? Siz düşünün. Ben bunun cevabını vermeyeceğim. Birisi size ezanı yasaklıyorsa, insanlara laik olmalarını söylüyorsa, Allah'ın kelamını saymayıp şeriatı kaldırıyorsa, örtünmeyi kaldırıyorsa, Arapçayı kaldırıyorsa, Kuran ve imamları atıyorsa... Bu Allah'ın mı şeytanın mı dostudur? Kimdir bu?"

Haber: Abdullah Karabacak