Basın Konseyi Üyeler Kurulu toplantısı Cumartesi günü İstanbul’da TSYD tesislerinde gerçekleştirildi.

Üç yıl süreyle görev yapacak yeni Yüksek Kurul üyeleri seçildi. Türkiye çapında basın kuruluşlarının ilk kadın başkanı olan Pınar Türenç, Türkiye Basın Konseyi Başkanlığı görevine üçüncü kez getirildi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent’teki tesislerinde gerçekleştirilen toplantı, Başkan Pınar Türenç’in konuşmasıyla başladı. Basın Konseyi’nin en üst organının Üyeler Kurulu olduğunu ve bugün yapılacak seçimde 3 yıl için görevlendireceği Yüksek Kurul’un, basın özgürlüğü ve medya etik değerlerinin yaşatılması için taze kanla mücadelesine devam edeceğini söyledi.

Basın Konseylerinin asıl amacındaki anahtar kelimenin ‘özgürlükler’ olduğunu belirten Pınar Türenç, “Mücadele etmenin kutsal olduğuna inanarak, özgürlükler için çalışmaya kararlıyız. Özgürlüklerin örselendiği, yaşam alanlarımızın her açıdan daraldığı bu süreçte, Basın Konseyi gibi kurumların önemi de daha büyümektedir. Yanlışların karşısında, cesaretle halktan ve yasalardan aldığı güçle susmamayı kendine görev edinenler, yarınlara umutla yürümek isteyenlerdir. Demokrasilerin vazgeçilmez değeri olan özgür ve bağımsız basın, kuşkusuz olmazsa olmazımızdır. Halkın haber alma ve bilgilenme hakkının kutsallığından taviz vermeden mücadele başlıca görevimizdir” dedi.

Üyeler Kurulu toplantısında Yüksek Kurul’un gazeteci kontenjanından 12, okur temsilcisi kontenjanından ise 14 üye seçildi.

Yeni dönemde göreve devam edecek olan Ali Ayaroğlu(ÇGD),Doğan Şentürk(FOX TV GYY),Yılmaz Karaca (Türkiye Gazeteciler Federasyonu ),Levent Yıldız(ANAL B GYY)kurum temsilcisi olarak yönetimde görev yapacaklar.

Kongrenin yapıldığı salonun girişine asılan “Maden Mühendislerinin 114 yıllık tarihle 58 yıllık hikayesi…”pankartı büyük ilgi çekti.

Fox TV GYY Doğan Şentürk, Milliyet Gazetesi spor yazarı Atilla Gökçe, tarihi savunan demokrasi güçlerine selam ve başarı dileklerini gönderdiler.

(Şebnem SAKA)