Karadeniz Ereğli Çevre Platformu bir açıklama yaparak, HEMA’nın bir milyon liralık tazminat davası açtığı Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve Bartın Platformunun yanında olduklarını belirtti.

Amasra’ya termik santral projesini bir türlü hayata geçiremeyen HEMA Holding’in ticari itibarlarını zedelediği gerekçesiyle, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır hakkında açtığı 1 milyon liralık davaya tepkiler sürüyor. Son olarak Karadeniz Ereğli Çevre Platformu da bir açıklama yaparak Çakır’ın yanında olduklarını belirtti. Platformdan yapılan açıklamada, “2010 yılından beri Amasra ve çevresinde termik santrallerin çevreye, insan sağlığına ve Bartın ekonomisine zararlı olacağını ifade eden, termik santralsız bir yaşam ve temiz hava için mücadele eden Bartın Platformu’nun bölgemizin doğal yaşamını savunmak için verdiği mücadeleyi destekliyoruz.  Amasra’ya termik santral kurmak isteyen Hattat Holding’e karşı 15 yıllık hukuk mücadelesini kazanan Bartın Platformu’nun mücadelesinin yanında olduğumuzu yineliyoruz” denildi.

HAKLI MÜCADELELERİNİ DESTEKLİYORUZ

Açıklama, “Hattat Holding’in Bartın Platformu’nun haklı mücadelesini kırmak için Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'a 'ticari itibarlarının zedelendiği' gerekçesiyle 1 milyon Türk Lirası tazminat davası açmasını şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve Bartın Platformu’nun yalnız olmadığını, haklı mücadelelerini desteklediğimizi önemle kamuoyunun bilgisine sunarız” denilerek bitirildi.