Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

     Mesajında, “Milli Marşımız, Kurtuluş Savaşı’nda istiklal ateşini alevlendirerek mücadele azmimizi güçlendirmiş, milletimizi tek yürek, tek yumruk haline getirmiş manevi bir güce dönüştürmüştür” ifadelerine yer veren Başkan Çetin Bozkurt; “Türk Milletinin var olma mücadelesini ölümsüzleştiren, milletin her bir ferdini ortak ideallerde buluşturan İstiklal Marşı, Milletimizin en zor şartlarda içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceği buluşturan, hürriyet ve istiklal aşkını yansıtan en kıymetli değerimizdir” dedi.

     Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:

     “Dün olduğu gibi bugünde Aziz Milletimiz, Cumhuriyet’e, milli iradeye sahip çıkmış, topyekûn dik durarak Çanakkale ruhunu her daim yansıtıp, birlik beraberlik içinde 7’sinden 70’ine kadar milli iradeye destek vermiştir. Bugün bize düşen görev ise ecdadımızın emanet ettiği bu güzel vatanı daha güçlü hale getirerek Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün istediği çağdaş hedeflere ulaştırmak için çalışmak, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan ileriye, daima ileriye yürümektir. Milletimizin azim ve kararlılığı ile çıktığımız bu yolda herkese düşen görev içerden ve dışarıdan gelen her türlü saldırıları ve tehditleri soğukkanlılıkla bertaraf etmek, İstiklal Marşı’mızın dizelerine layık bir duruşla Zonguldak’ımızı, Devrek’imizi her alanda hak ettiği üst seviyelere çıkartmaktır.

     Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ölümsüz şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vatan uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı minnet şükran ve rahmetle anıyorum.”