Muharrem Akdemir döneminde Zonguldak Belediyesi’nden milyonlarca haksız kazanç sağlayan Davut Acar, Selim Alan başkanlığında da adrese teslim ihaleler almaya devam ediyor

 

Başrol Değişti...

Figüranlar Aynı!

 

Zonguldak Belediyesi’nde son 10 yılda ihale ve doğrudan temin yöntemiyle milyonlarca liralık iş alan, haksız kazanç sağladığı denetim raporlarına geçen batık müteahhit Davut Acar, Selim Alan Başkanlığında da adrese teslim ihaleler almaya devam ediyor. Belediye içerisindeki kadrolar tarafından kollandığı iddia edilen Davut Acar’ın aldığı ihalelerin denetiminde imalat hatası ve malzeme eksiği işlere göz yumulduğu öne sürülüyor.

 

“SELİM ALAN BU SUÇA ORTAK OLMASIN”


Son olarak Zonguldak Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan kum, çakıl ve dolgu malzemesi ihalesinde benzer ihalelerin aksine aşırı düşük ya da aşırı yüksek fiyat şartı aranmıyor. İhaleye girmek isteyen firma sahipleri, Acar’ın en düşük teklifi vermek suretiyle işi alacağını belirtirken, miktar olarak aynı; fakat fiyat olarak elinde bulunan çok daha ucuz malzemeyi belediyeye vermek suretiyle haksız kazanç ve rekabete neden olacağı ileri sürülüyor.

Yine Acar’ın Bulut İnşaat ile yapacağı ortak işlerin denetim altına alınmasını isteyen müteahhit firmalar, özellikle parke ihalesinde yer ve ölçü bildirilmemiş oluşunun binlerce liralık suistimale neden olacağını, Belediye Başkanı Selim Alan’ın bu suça ortak olmaması gerektiğine dikkat çektiler.