2022’de 435 fuarın düzenleneceği ülkemizde, Batı Karadeniz’de yapılacak tek karma ticaret fuarı TRADE’F, oldu. Türkiye- Ortadoğu Ticaret Fuarı (TRADE’F), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından onaylanan 5 genel fuar arasında yer aldı.

Türkiye – Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADE’F) 21-24 Eylül 2022 tarihleri arasında Kastamonu Kuzeykent Fuar alanında gerçekleştirilecek. Orta Doğu ülkelerinden gelecek satın almacılar ile Türk firmaları bir araya getirecek etkinlik, Batı Karadeniz’de uluslararası katılımcıların olacağı ilk karma ticaret fuarı olacak.

Yeni pazarların kapısını aralayarak, geniş bir ticaret ve ihracat ağı oluşturmayı hedefleyen TRADE’F katılımcıları arasında kamu kurumlarının yanı sıra turizm, ahşap, bilişim, çevre, enerji, elektrik, eğitim, gıda, inşaat, makine, maden, mimarlık, otomotiv, plastik, sağlık, tarım ve tekstil sektörünün temsilcileri yer alacak.

TRADE’F benzersiz iş ve networking olanağı sunuyor

Konuk ülke ve iş geliştirme platformunun oluşturulacağı TRADE’F ile katılımcılara, profesyonel yerli ve uluslararası ziyaretçilere yeni iş ve iş birliği olanaklarının sunulmasının planlandığını kaydeden İstamonu Fuarcılık Genel Koordinatörü Gözde Yüksel, “Global markalar ile marka olma adayı firmaların ürün yelpazesini ve hizmetlerini sergileyeceği TRADE’F, Türkiye ve Orta Doğu’dan alıcıları tek çatı altında buluşturacak, benzersiz iş ve networking olanakları sunacak.” dedi.

Batı Karadeniz’de düzenlenecek tek ticaret fuarının TRADE’F oluğunu bildiren Yüksel, “Ülkemizde 2022’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 435 fuar organizasyonuna onay verildi. Bu kapsamda Batı Karadeniz’de Bolu 3 organizasyona ev sahipliği yapacak. Kastamonu Kuzeykent Fuar Alanında 21- 24 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek TRADE’F ise bölgedeki tek karma ticaret fuarı olma özelliğini taşıyor.” diye konuştu.

Vazgeçilmez ortak: Orta Doğu

Vizyon 2030 hedefleri bulunan Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin Türk özel sektörünün vazgeçilmez ortakları arasında yer aldığına işaret eden Gözde Yüksel şu bilgileri paylaştı: “TÜİK verilerine göre Türkiye 2021’de 38 milyar 369 milyon 247 bin dolar ile toplam ihracatının yüzde 17’sini Yakın ve Orta Doğu ülkelerine gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sene ihracatta 11 milyar 133 milyon dolarla Irak, Türkiye’nin en fazla dış satım yaptığı 5. ülke oldu. Yakın ve Orta Doğu ülkeleri 16 milyar 123 milyon 247 bin dolar ile ithalatın da yüzde 5,9’unu oluşturdu. 2022 Şubat ayında ise Yakın ve Ortadoğu ülkeleri yüzde 28,1 artışa geçerek 3 milyar 517 milyon dolar dış satım ile ülkemizin en fazla ihracat yaptığı ülke gruplarında ikinci sırada yer aldı. Ortadoğu ülkelerinin Türkiye’den ithal ettiği ürünlerin arasında makine, makine ekipmanları, elektronik ürünler ve parçaları, demir ve çelik kalemleri öne çıkıyor. Suudi Arabistan başta olmak üzere Katar, Umman, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi ülkelerin yerli sanayii hamlelerinde 2030 vizyonu kapsamında petrol ve doğalgaza bağlı ekonomilerini çeşitlendirmek için adımlar atıyor. Gıda, temizlik ve kimyevi maddeler, ilaç, medikal ekipmanlar, yaş sebze ve meyve-tarım, hayvancılık, dijitalleşme, e-ticaret, e-bankacılık gibi çok çeşitli sektörlerde Türk iş dünyası için fırsatlar mevcut. TRADE’F üreticilerin, bölgeyi yakından takip etmeleri ve markaja almaları için fırsat taşıyor.”

İstamonu Fuarcılık Hakkında

İstamonu Fuarcılık, Türkiye’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine kayıtlı fuar düzenleme yetki belgesine sahip 276 firma arasında yer almaktadır. Türkiye’nin ilk şehir fuarı Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO) ve ilk bölgesel fuarı Batı Karadeniz Turizm ve Tanıtım Fuarının (BAKAF) resmi organizatörlüğünü üstlenmiştir.

Haber Hakkında İrtibat:

0212 222 97 37

[email protected]