Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından bu yıl 6.sı; bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen Farabi VI. Ar-Ge ve İnovasyon Pazarı,2 Mayıs Perşembe günü yoğun katılımla gerçekleşti.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Eğitim Tanıtım ve Program Değerlendirme Müdürü Ercan İbrahim Orhan ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kaçar’ın konuşmacı oldukları açılış törenine; Vali Erdoğan Bektaş, BEÜ Rektörü Prof. Dr.Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları, sektör temsilcileri, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Vali Erdoğan Bektaş ve Rektör proje stantlarını ziyaret ederek projelerle ilgili bilgiler aldılar. Katılımcılar kendileri için hazırlanan stantlarda yaptıkları projeleri tanıttılar. Jüri üyeleri stantları tek tek gezerek, proje sahiplerinden projenin amacını, hedefini, nasıl yapıldığı konusunda bilgiler aldı. Çeşitli kıstaslara göre bir değerlendirme yapılarak, dereceye giren projeler belirlendi.

Ödül töreninde söz alan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, etkinliğin gerçekleştirilmesinde kurumsal ve bireysel olarak destek veren herkese teşekkür ederek, bu ödüllerin öğrencilerin gelecekte gerçekleştirecekleri daha büyük projeler için önemli bir aşama olduğunu söyledi.

Ödül alan projeler:

Prof. Dr. Fuat Sezgin Özel Ödülü: Selçuk Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile “WC-Co Malzeme Kullanımının Azaltılarak Ekonomik Olarak Kompozit (çelik/tungsten karbür) Kesici Takım Üretimi” Projesi ile Öğr. Gör. Dr. Harun Koçak, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Subaşı ve Doç. Dr. Çetin Karataş

Birincilik Ödülü:Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, “Mars yüzeyine pasif Auto-Gyro Kontrollü İniş Yapan Model Uydu Tasarımı ve Üretimi” projesi ile Grizu-263 Uzay Takımı. (Haber merkezi)

İkincilik Ödülü:Karabük Üniversitesi’nden “MiniTube” başlıklı proje ile Öznur Urfan ve Gökhan Toprak.

Üçüncülük Ödülü:Karabük Üniversitesi’nden “Otonom Keşif Dronu”  projesi ile Emrah Bayındır.

Mansiyon Ödülü:Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Özel Teşebbüs Ortak Çalışması “Deri Sanayisinde Piklaj İşleminde Kullanılan Ham Deri İşleme Dolaplarının Malzeme Kalitesi ve İş Sağlığı Bakımından Geliştirilmesi” projesi ile Orhan Çemberci ve Bülent Haner.