ÖZEL HABER - Yargıtay üyesi Devrekli Yüksel Kocama’a olan yakınlığıyla bilinen işadamı Zekayi Bükrü, Kocaman’ın referansıyla randevu aldığı dönemin Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüştükten sadece bir ay sonra Devlet Bankası olan Ziraat Bankası'ndan 28 milyon TL kredi aldı. Son yıllarda yaşadığı mali kriz nedeniyle yatırımlarını durdurmak zorunda kalan AKP İl Yönetim kurulu üyesi Zekayi Bükrü 14 Temmuz 2019’da dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile bir araya gelmişti.




BU NE TESADÜF!

Zekayi Bükrü, iddiaya göre Kocaman’dan dönemin Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan randevu alması için ricacı oldu. Bu görüşmeden sadece üç ay sonra 24 Ekim 2019’da  Bükrü’ye Bakan Albayrak randevu verdi. AKP’li Belediye Başkanları, İl Başkanları ve Milletvekillerinin dahi görüşemediği Maliye Bakanıyla makamında görüşen Bükrü bu ziyaretten sadece bir ay sonra Devlet Bankası olan Ziraat Bankasından 28 milyon kredi aldı.

AYRICALIKLI KREDİ

Yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle kredi alması imkansız olan Zekayi Bükrü’ye Bakan Albayrak ile olan görüşmesinin ardından gittiği Ziraaat Bankası Genel Müdürlüğünde ayrıcalıklı bir kredi imkanı sunuldu. Buna göre Bükrü inşaatına hiç başlamadığı sadece proje aşamasında olan Filyos Tıos mercan konutları için aşamalı kredi aldı. Yapıp-sattıktan sonra geri ödemeli kredi ile Filyos konutlarının inşaatına başlayan Bükrü, aynı zamanda da Kampüs life İncivez konutları ve Devrek’te Selvi konutları projesini de hayata geçirdi.

SOSYAL MEDYADA METİYELER DÜZDÜ

Binlerce işadamı devlet bankalarından kredi alablmek için çalmadık kapı bırakmazken, hediye ettiği  Devrek Bastonu ile 28 milyonluk krediyi kapan İşadamı Zekayi Bükrü sosyal medya hesaplarında Yüksel Kocaman ve Berat Albayrak’a metiyeler düzdü. Halkın Sesi soruyor: Bükrü’nün mali kriterleri uymadığı halde hiçbir banka kredi vermezken, Ziraat Bankasından aldığı ayrıcalıklı kredi tesadüf mü? Yüksel Kocaman ve Berat Albayrak ziyaretlerinin hemen ardından çıkan kredide imtiyaz sağlanıldı mı? Ziraat Bankası aynı şartlarda başka kaç işadamına kredi verdi? Bugün mali sorun yaşayan bir tücccar Ziraat Bankasına başvursa aynı şartlarda kredi verir mi?

(Özel Haber: Cevdet AKGÜN)