CHP ve İYİ Parti’nin Zonguldak’ta ittifak arayışları AKP ve MHP’yi harekete geçirdi… Zonguldak’ta iki gündür devam eden ankette seçmenlere “AKP Belediye Başkan Adayı Selim Alan’ı mı yoksa MHP Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan’ı mı başkan adayı görmek istersiniz?” diye soruldu

BU ANKET NEYİN NESİ?

CHP ve İYİ Parti’nin Zonguldak Belediye Başkan adaylığı için ittifak arayışına girmesi, AKP ve MHP’yi tedirgin etti. Karşı ittifak hareketine alternatif arayışlarını sürdüren AKP ve MHP, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bir süredir MHP adayının AKP lehinde geri çekileceği haberi iddialarına birkaç gündür devam eden yeni bir anket çalışması yeni bir boyut getirdi. Gazipaşa Caddesi’nde iki gündür devam eden anket kafaları karıştırdı.

ALAN MI, AYAN MI?

 İYİ Parti’nin CHP’ye destek için Zonguldak’ta aday çıkmama ihtimali üzerine Cumhur İttifakı kartları yeniden kardı. İki gündür şehir merkezinde devam eden ve kimin tarafından hangi parti için yapıldığı açıklanmayan ankette seçmenlere, “AKP Belediye Başkan Adayı Selim Alan’ı mı, yoksa MHP Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan’ı mı Zonguldak Belediye Başkan adayı görmek istersiniz?” diye soruldu. İki partinin adaylarının açıklanmasına rağmen yapılan bu anket akıllara, “Cumhur İttifakı Zonguldak’ta AKP ve MHP adayından birini teke mi düşürecek?” sorusunu akıllara getirdi.