Çanakkale Şehitleri Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törenle anıldı.
Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş zafere imza atan ecdadımızı, Çanakkale Destanı'nın 104. yılında rahmet ve minnetle andık.  

Protokol, siyasi partiler, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaş katıldığı törende Valilik önünde bulunan Şehitler Anıtı’na çelenk konuldu.

Şehit Aileleri ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, burada yaptığı konuşmada,  “Türk Ulusu tarih boyunca ülkesinin bütünlüğünü ve bağımsızlığını halkın hürriyeti için Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve yurdun her köşesinde birçok şehit vererek bütün köşesinde birçok şehit vererek bütün dünyaya gücünü ispat etmiştir.” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“18 Mart Şehitler Günü'nde andığımız bugünde değerli gazilerimiz ve şehit yakınlarımızı saygıyla anıyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan vatan hainlerini de nefretle kınıyoruz. Bu vatan için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin aramızda bulunmayışını yaşadığımız bu hüzünlü günümüzde askerlik vazifesini yerine getirirken şehit olan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Aziz gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyoruz" diye konuştu.

Protokol daha sonra Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.