"ÇAYCUMALILAR BULUŞTU"

Çaycuma Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çaycuma kaymakamlığının desteklediği Çaycuma Çevre Köyleri Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu’nun komite başkanlığını yaptığı “Çaycumalılar Buluşuyor” etkinliğinin 2’ncisi hafta sonu Çaycuma’da yapıldı.

Cumartesi Pazar olmak üzere iki gün süren ve içerisinde bir çok kültürel aktivitenin yer aldığı buluşmaya Türkiye’nin dört bir yanından katılımcı gelirken Almanya’daki Çaycumalılar da baba topraklarına etkinlik için geldi.

Akademisyen, politikacı sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda işadımının katıldığı toplantıda en çok ilgiyi AKM’de yapılan “Çaycumalılık bilinci, ruhu ve dayanışması” konulu sempozyum çekti.  Sempozyumda katılımcılar Çaycuma ile ilgili projelerini sundular. Organizasyonun komite başkanı  Savaş Çiloğlu iki gün süren etkinlik sonrasında sosyal medyada şu satırları paylaştı.


“Etkinliğin İkinci gününde Seka Sosyal Tesisleri’ndeki sabah kahvaltısından sonra İl dışından gelen konuklarımız ile birlikte, sırasıyla önce Sandallar Köyüne Muhtar Selahattin Ataman’ın ve köy halkının misafiri olduk. Çok sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Sayın Ataman misafirlere hoş geldiniz derken kısaca köyünü tanıttı. Misafirler ile tek tek ilgilenen Ataman a ve köylülere misafirler adına teşekkür eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Köyden ayrılan ekip sırasıyla Nebioğlu Beldesi ve Madenler Köyü’nden doğru Zonguldak Akçahatipler Köyü’ne ulaştı. Çaycuma’nın en zirve ve üç noktasında olan Akçahatipler Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde o köylü olan Mustafa Eyriboyun rehberliğinde hoşça vakit geçiren misafirlerimiz okul bahçesinde anılarını tazeleyerek köyün doğal güzellikleri içerisinde, bol bol fotoğraf çektirdiler. Hele zirveden Çaycuma’yı yeşilliklerin içerisinden seyretmenin tadına doyulmadı. 

Oradan köyün yaklaşık 200 yıllık tarihi ahşap çivisiz camisi ziyaret edildi. Cami hakkında bilgi alan misafirler camiye hayran kaldı. Köy muhtarı Nizamettin Akkaya ve köylüler misafirleri bağrına basarak, hıdrellez yemeğinden ikramda bulundular. Hem misafirlerin hem köy halkının çok memnun kaldığı ziyaretten sonra Belediye Başkanı Sayın Kantarcı halka teşekkür ederek ayrıldık. Bu sefer güzergahımız Hacıosmanlar Köyü’nün Çekenez Mahallesi mahallenin hala teknolojiye ve zamana inat ayakta duran su değirmeni ziyareti oldu. 

Bugünkü programda bizleri yalnız bırakmayan önceki vekillerimizden Sayın Ali İhsan Köktürk’e ve ağırlayan Sayın Selahattin Ataman’a, Sayın Nizamettin Akkaya’ya, sevgili dostlarım Yıldız Baş’a, Şerafettin Alpay’a, Bülent Baş’a, Tahir Ercan’a ayrıca katılan tüm katılımcılara çok teşekkür ederim” dedi.