Ali Uzun’un ismi son anda silindi…

CHP’nin adayı Şenol Şanal

CHP’nin günlerdir beklenen Zonguldak Belediye Başkan adayı sonunda kesinleşti. Gün içinde birçok yerel medya organında çıkan Harun Akın ismi, gündüz saatlerinde ertelemeli olarak başlayan MYK toplantısında Ali Uzun’a yönelirken sabaha kadar süren PM toplantısında isim Şenol Şanal olarak değişti. Bugün sabah saat 05.45 sularında biten PM toplantısında uzun süren tartışmalar toplantısında oy çokluğuyla Şenol Şanal Zonguldak Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi.

Toplantıda Ali Uzun’un aday gösterilmesi adına çalışmalar yapan Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz bu sonuç sonrasında neye uğradığını şaşırırken parti içerisinde ise Ali Uzun yerine Şenol Şanal’ın gösterilmesi mutluluk yarattı. PM üyeleri ve basın mensupları dışında kimsenin alınmadığı PM toplantısı süresince parti genel merkezi önünde ise 4 adet ambulans bekletildi. Genel Merkez’den alınan bilgiye göre bazı Genel Merkez yöneticilerinin toplantıda çıkan tartışmalar sonrasında hastaneye kaldırıldığı bilgisine de ulaşıldı.

Öte yandan Şenol Şanal, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı görevindeyken 2017 yılı Temmuz ayında adı birçok kez yolsuzluk iddialarına karışan ve belediyede yaptığı şaibeler ve usulsüz doğrudan teminlerle o günden bugüne kadar kendini bir türlü temize çıkartamayan eski Başkan Muharrem Akdemir tarafından görevden alınmıştı. Haber/Eren Aşkar