Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, beraberinde İl Başkanı Murat Pulat, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve parti yöneticileri ile birlikte, yıkılması söz konusu edilen Fevkani Köprüsü’nün altında faaliyet gösteren köprüaltı esnafını ziyaret ederek, esnafın taleplerini dinledi.

Yavuzyılmaz, yaklaşık 6 bin metrekare alanda faaliyet gösteren 96 dükkânın işletmecisi ile tek tek görüşürken, Köprüaltı esnafı ile sorunların çözümü adına detaylı olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Söz konusu ziyaretlere ve köprünün yıkım projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP’li Milletvekili “Çözüm köprüleri atmaktan değil, esnafla gönül köprüsünü kurmaktan geçiyor” diyerek, diyalogun güçlendirilmesi ve belirsizliklerin giderilmesi çağrısında bulundu.

Esnafın uzun zamandır zaten perişan olduğunu söyleyen Milletvekili, “Kimse bu şartlarda ayakta kalamaz” diyerek şunları söyledi: 

“Köprüaltı esnafımızın sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları konusunda değerlendirmeler yapmak için esnaflarımızı ziyaret ettik.

Pandemi koşullarının belirsizliklerinden ve ekonomik açmazlardan zaten bunalmış, yorgun düşmüş esnafımız, birde yıkılması söz konusu edilen işyerleri yüzünden huzursuz ediliyor.

Söz konusu projelerin nedenlerinin, nasıllarının ortaya konulması, bilimsel dayanaklarının kamuoyuna bütün detaylarıyla açıklanması ve en nihayetinde uygun çözümlerin geliştirilerek esnafımızla uzlaşılması gerekiyor.

Yani çözüm, köprüleri atmaktan değil, vatandaşla duygudaşlık yapmaktan, esnafla gönül köprüsünü kurmaktan geçiyor.

Soruna çözüm geliştirmek adına, bilimsel verilerin ışığında ve ortak akılla bizlerin de yürütmekte olduğu çalışmaları önümüzdeki günlerde değerli Zonguldak halkı ile paylaşacağız.”

(Sermet Aksu)