Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan makamında basın mensuplarıyla buluştu.

Ak Parti’li Belediye Başkanı Selim Alan, Cuma günü Gazipaşa caddesinde iftar programı düzenleyeceklerini söyleyerek, her hafta Cuma günü Gazipaşa’yı trafiği kapatmak istediklerini açıkladı. Alan, ayrıca bu yıl 21-23 Haziran tarihleri arasında Festival yapacaklarını ve ses getirecek sanatçıyı Zonguldak’a getireceklerini kaydetti.

Başkan Alan, “Ekim ayının sonuna kadar üst yapı bitecek. Vatandaşımız çamurda yaşamayacak. Orta Kapuz ve tersane projelerinde ise görüşmeler devam ediyor. Vatandaşımız denizle daha sık geçireceği yer için çalışıyoruz. Kapuz plajını 1 Hazirana hazır hale getireceğiz.

Kızılcahamam kampı geçirdik. Orada bakanlarımızla ve Cumhurbaşkanımızla görüştük. Dosyalarımızı ilettik. Çevre şehircilik bakanını dosyaları ileterek mali açıdan sıkıntılı olduğumuzu söyledik. Onlar da 5 araç sözü verdi. 6 aylık süre içerisinde Zonguldak değişecek. Cuma günü Gazipaşa’da trafiği kapatacağız. Yeni cami ile Kompedan’ın önüne kadar trafiği Cuma günleri iftar zamanları kapatacağız. Bunu sık hale getireceğiz. Fevkani konusunda, halkın istediği yönde karar vereceğiz. Yıkılması alternatiftir ama onlara en iyi yeri göstermek gerekir. Köprü altındaki esnaflarla görüşeceğiz. Lavuar alanı olmazsa olmazımız. Orası TTK bünyesinde. Biz bununla ilgili proje sunduk. Yaşlı konakları konferans salonu, gençlik merkezi tiyatro salonu, nikah salonları olması gerekir. Burayı malum görüyorsunuz. Meclis salonunda nikah kıyıyoruz. 

Karaelmas Kent Park üzerinde hassasiyetle duruyorum. Orayı bir şekilde insanlarımız için açmamız gerek. Belediye aşmamamız önemli yer. Aydınlatma ve oturma düzeni eksiklerimiz kaldı. Mali durum düzeldiği zaman belediye sinemasını vatandaşların hizmetine sunacağız. Festival konusunda çalışıyoruz. 21-23 Haziranda yapacağız. Vali bey onursal başkanımız. 2012 yılında yaptık en son. İnşallah Allah’tan bir mani gelmezse güzel festival yapacağız. Ses getirecek bir sanatçı Zonguldak’a getireceğiz. Stantlar konusunda Mayısın sonuna doğru net şekilde paylaşacağız. Su konusunda 20 bin lira alacağımız var”