Zonguldak MYO emekli Dr. Öğretim Üyesi Bülent Haner, Cumhuriyet'in ilk pilotlarından Sabiha Gökçen'den önce mesleğe adım atan akrabası Meliha hanım olduğunu söyledi.

Sosyal paylaşım adresinde 18 Temmuz 1937 tarihli fotoğrafa yer veren Haner, "Cumhuriyet döneminde Sabiha Gökçen’den önce de bayan pilotlarımız vardı. Bunlardan biri de Hamdi (Haner) dedemin kardeşinin kızı Meliha idi." bilgisini paylaştı.

Bir dönem Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu'nda da Müdürlük yapan Bülent Haner'in paylaşımı şöyle: 

"Cumhuriyet döneminde Sabiha Gökçen’den önce de bayan pilotlarımız vardı. Bunlardan biri de Hamdi (Haner) dedemin kardeşinin kızı Meliha idi. Resimde, iki kişilik bir uçakta oturan ve uçak önündeki arkadaşı ile kameraya poz veren Meliha hanım, dedemin kızı Semiha’ya yani halama, fotoğrafın arkasında: “Kardeşim Semiha gel; beraber uçalım” diye el yazısı ile yazmış; bu resmin tarihi ise, 18 Temmuz 1937. Üniformalı bir subayın olduğu resim de Meliha’nın babası Kemal yüzbaşı, yani dedemin kardeşi; fotoğrafın üzerindeki yazı ise dedem Hamdi Haner’e hitaben, “Hamdi ağabeyime hürmetlerimle” diye kara kalemle yazılıp, imzalanmış; bu resim, 19.6.931 (1931) tarihinde Foto EBUS’ta çekilmiş."

(Haber: Abdullah Karabacak)