Cumhuriyet Gazetesinin yurt muhabirleri 8 gazetecinin işten atılmasına tepki gösterdi. 

Cumhuriyet Gazetesi yurt muhabirleri, “Gazetemizin çalışanlarına, arkadaşlarımıza karşı yapılan işten atma saldırısını protesto ediyoruz. Sonuna kadar arkadaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.
CumhuriyetGazetesi yurt muhabirleri Ali Ayaroğlu-Zonguldak, Cemil Ciğerim-Samsun, Bülent Ecevit-Antalya, Abidin Yağmur-Mersin, Selahattin Gökatalay-Malatya, Faruk Kırtay-Yalova, Savaş Kalkan-Tokat, Mehmet Menekşe-Amasya ve Bekir Şahin-Gaziantep imzasıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi:
“Bizler yıllardır gazetemize omuz veren Cumhuriyet’in Anadolu’da çalışan emekçileriyiz. Son dönemde gazetemizde yaşanan işten çıkarma ve arkadaşlarımıza yönelik baskıları kaygıyla izliyoruz. Yıllarını gazetemize veren bizler emeğin en yüce değer olduğunu bir kez daha belirterek, sendikanın da bu emeğin güvencesi olduğunu hatırlatıyoruz. İşten atılmalara yönelik öne sürülen ‘ekonomik gerekçe’ kabul edilemez. Cumhuriyet gazetesinin emekten yana olma gibi bir misyonu vardır. Cumhuriyet, aynı zamanda bir emekçi gazetesidir. Bu anlayış ve inançla gazetemizin çalışanlarına, arkadaşlarımıza karşı yapılan işten atma saldırısını protesto ediyor ve sonuna kadar arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.”