CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95'inci yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Cumhuriyet'in ilanı ile doğan güneşin, vatan topraklarını sonsuza kadar aydınlatacağına işaret eden CHP’li Demirtaş Cumhuriyetin temellerini sarsmak isteyenlerin de emellerine ulaşamayacağını vurguladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları belirtti:

“CUMHURİYET GÜNEŞİ SONSUZA KADAR AYDINLATACAK!

 

Büyük Önder Atatürk’ün, “Türk Milletinin karakterine en uygun idare” diye nitelediği Cumhuriyet’in 95’nci yılını kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 

Atatürk’ün önderliğinde eşsiz bir kahramanlık destanıyla kurulan Cumhuriyet’in 100’üncü yılına doğru adım adım ilerliyoruz.

Bu süreçte, Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında hak ettiği yeri alabilmesi için, Atatürk ilkelerine sahip çıkılması, demokrasiden, hukuktan, bilimsel eğitim ile insan haklarından taviz verilmemesi büyük önem taşımaktadır.

Tarihi kahramanlıklarla ve inkılaplarla yazılan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Atatürk ilkelerini, laikliği, kurtuluş mücadelesinin kahraman isimlerini ve Atatürk’ün mirasını tartışmaya açarak Cumhuriyetin temellerini sarsmak isteyenler emellerine ulaşamayacaktır.

Cumhuriyet'in ilanı ile doğan güneş ve Atatürk ilkelerinin ışığı, vatan topraklarını sonsuza kadar aydınlatmaya devam edecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Atatürk’ü, kurtuluşumuz için canlarını feda eden silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve fedakar gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.