- Devrek Kaymakamlığı’nın başvuru sahibi olduğu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Devrek Baston Üreticilerinin Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi ve Online Satış Platformunun Oluşturulması” (DEBASP) projesinin faaliyetleri hızla ve başarılı olarak sonuca ulaşıyor. 
Proje ekibi Devrek bastonu ve bastoncularını tanıtmak amacıyla yurtiçi fuar katılımını İstanbul’da 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında 19’uncusu düzenlenen EMITT Fuarı’nda gerçekleştirdi. 4 gün süren fuarda Zonguldak standın da Devrek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü ve Proje Koordinatörü Gün Albayrak, Misakı Milli İlkokulu Rehber Öğretmeni ve Proje Koordinatör Yardımcısı Halime Güngör, Bülent Ecevit Üniversitesi DMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Şule Kıyıcı, DMYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. AfitapBulut ve Devrek Baston ustalarından Necati Akçasu’dan oluşan ekip proje kapsamında hazırladıkları tanıtım amaçlı broşür, kitapçık, magnet, kalem ve çantalardan ziyaretçilere sunarlarken, çeşitli seyahat acenteleri ve turistlerin ilgisini çeken Devrek bastonu ve proje hakkında bilgiler verildi AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İstanbul’da yaşayan Devrekliler Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Zonguldak Valiliği Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas ve çeşitli illerin İl Kültür Turizm Müdürleri ve diğer ziyaretçiler standa ilgi gösterdiler.
71 ülke ve 4.550 kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla gerçekleşen 19. EMITT Fuarı, 64.350’si profesyonel, 77.750’si tatilci olmak üzere toplam 142.100 kişi tarafından ziyaret edildi. İtalya, Bahreyn, İngiltere, Bulgaristan, Rusya, Hırvatistan, Brezilya, Slovenya, Moğolistan, Beyaz Rusya, Özbekistan, Letonya, Karadağ, Almanya, Makedonya, Mauritus, Azerbaycan, Mısır, Fransa, Tunus, Yunanistan, Vietnam, Maldivler, Hindistan, Kore, Lübnan, Güney Afrika, Tayland, Seyşeller, Malta, Yemen, Gürcistan, Arjantin, Küba, Kuveyt ve İran’ın da aralarında bulunduğu 71 ülke dev organizasyonda yer aldı.
Devrek Bastonunu uluslararası bir platformda tanıtmak üzere Devrek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü ve Proje Koordinatörü Gün Albayrak, Bülent Ecevit Üniversitesi DMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Şule Kıyıcı DMYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Afitap Bulut ve Devrek Kaymakamlığında görevli proje muhasebecisi Seyhan Pirpir’den oluşan ekip ile BAKKA proje izleme uzmanı Hatice Şölen Mailoğlu Almanya da düzenlenen 49. ITB Berlin 2015 Turizm Fuarı’na katıldılar. 4-8 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük turizm fuarında Hall 3.1-113’te stant açan Devrek kaymakamlığı proje ekibi Devrek bastonuna ilgi çekmeyi başardı. Dünyanın birçok ülkesinden gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turistler ile gurbetçi vatandaşlarımızın ziyaret ettiği stant ta proje kapsamında yer alan Devrek baston ustası Ali-Necati Akçasu, Murat Ayvacı, Dilek Çelebi, Tansel Işık, Bülent Korum, Tuncay Kurt, Murat-Mürvet Okur, Ayşegül Yurttadur’un bastonlarının sergilendiği stant da misafirlere proje kapsamında hazırlanan İngilizce, Almanca ve Türkçe proje broşürü, ahşap magnet, kalem ve çanta hediye edildi. Özellikle Japonlar, Çinliler, Almanlar, İngilizler ve Amerikalılar ile Ruslar tarafından ilgi gören Devrek bastonu uluslararası platformda da tanıtılmaya çalışıldı.
Ayrıca stant ta Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzarekeci Mevlüt Çavuşoğlu, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Berlin Kültür Müşaviri Tahsin Yılmaz, Çorum Vali Yardımcısı Fikret Zaman, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ve ekibi, Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Ergün Özuslu, Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı tarafından da ziyaret edildi. Proje süresince her zaman desteklerini sunan Almanya Zonguldaklılar Derneği fuarda Proje ekibini yalnız bırakmadılar. Dernek Başkanı Mehmet Karakulak ve ekibi ile fuar boyunca her gün rehberlik yardımında bulunan Serdar Develi Almanya’da Devrek’i ve Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edilebilmesi için daimi destek verdiler. Ayrıca Almanya’da yeni kurulan Avrupa Devrekliler Derneği de fuarda standı ziyaret etti. 5 gün süren fuarda Devrek Bastoncuları ilk defa ITB Berlin Fuarında tanıtılmış oldu. Bunun yanı sıra Devrek bölgesinin ve bastonunun tanıtımı için tur operatörleri ile görüşülerek, yeni tur rotaları oluşturmaları ve Devrek’te daha uzun süre kalmalarına yönelik bilgi verildi. Bu faaliyetlerin gerçekleşmesinin ardından proje ekibi bir hafta içinde Proje Kapanış Etkinliğini de hazırlayarak 9 ay süren bu projeyi başarıyla tamamlayacaklar.