İl Genel Meclisi'nin Mart ayı birinci birleşimi yapıldı. Toplantıda İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu'nda görev alan defterdarlık uzmanının ücreti belli oldu. Buna göre günlük 165 liradan 5 gün için defterdarlık uzmanına 825 lira ödenecek.

Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen ilk birleşim, açılış ve yoklama ile başladı. Daha sonra bir önceki oturuma ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı.

Mecliste 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 17'nci maddesine dayanarak oluşturulan Denetim Komisyonunda çalışmak üzere kurum dışından uzman personel görevlendirilebilir dendiğinden; Deftardarlık tarafından görevlendirilen, Defterdarlık Uzmanı Neriman Kara’ya, Denetim Komisyonunda çalıştığı 22-26 Şubat tarihleri arasında ödenecek ücret miktarının, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17'nci maddesinde belirtilen ücret miktarını aşmamak kaydıyla, belirlenmesi hususu görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste gündem dışı söz alan İl Genel Meclisinde Bahattin Yılmaz, Nergis parka umumi tuvalet yapılması ve Atatürk Kültür Merkezi'nin de 69 ambarlarına yapılması gerektiğini kaydedildi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi de, Merhum Necmettin Erbakan'ı anarak 28 Şubat sürecindeki haksız uygulamalara değindi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim tamamlandı.

(Şebnem Saka)