Kozlu’nun Değirmenağzı mevkiinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’dan suya karşılık Kozlu Belediyesi tarafından devralınan içme suyu  arıtma ve şebeke dağıtım suyunun bitişiğine yaklaşık 2 bin kişilik kır düğün salonu inşaatı yapılması akıllara durgunluk yarattı. 
 

Kozlu Belediyesi su arıtma, depolama ve şebekeye aktarma merkezi olan Değirmenağzı’nda düğün salonu inşaatı sürüyor. Kır düğünleri için açık alan ve çelik konsorsiyum dan kapalı olmak üzere iki bölümden oluşan düğün salonu inşaatı hummalı bir şekilde sürüyor. Ayrıca ahşap mimarinden sosyal tesis binalarının da içinde bulunduğu tesisin kanalizasyon giderinin nereye bağlanacağı şimdiden Kozlu’nun gündemi oldu. Kozlu Belediyesi yeterli depolama alanı olmadığı için memba suyu özelliği olan Değirmenağzı tesislerinde üretilen suyun sadece yüzde 25’i şebekeye verilirken yüzde 75’ı dereye bırakılıyor.  
 

KOD FARKI VARKEN KANALİZASYON NEREYE GİDECEK
 

Kapalı ve açık kır düğün salonu inşaatındaki kanalizasyon atıklarının kod farkı yüzünden Değirmenağzı deresinden başka bir yere bırakılmasının mümkün olmadığını kaydeden iş insanları, İleride bu kanalizasyon  sularının içme suyu şebekesine karışmayacağı garantisini kimin vereceğini sordular. Geçmişte de burada tesis işletenlere kanalizasyon giderleri tarafından belediye, Orman ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında hukuki sorunlar yaşamıştı.  Kozlulu müteahhit AK Parti Kozlu Belediye Meclis Üyesi Serkan Günay tarafından yapımı devam eden kır düğün salonu ve sosyal tesis binasına belediyenin nasıl ruhsat vereceği ise ayrıca merak konusu olmakta.