Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Kadın Sekreteri Eylem Kabarık, Zonguldak Eğitim Sen Kadın Sekreterliği olarak kadınları bir araya getirmeyi ve kadın dayanışmasını yükseltmeyi amaçlayan bir dizi atölye planladıklarını açıkladı. 
Kabarık, etkinlik hakkında şu bilgilere yer verdi:
"Pandemi ve sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte insanların yaşam alanlarının evleriyle sınırlı hale gelmesi, sosyal ve kültürel birçok alanın ulaşılabilir olmasını engellemiştir.  Öncelikle eğitim emekçilerinin çalışma alanlarından uzak kaldığını ve uzaktan eğitimle son derece zorlayıcı bir süreci başarıyla ve özveriyle omuzladığını görüyoruz.  Bir yandan mesleki çalışma hayatının gerekliliklerini yerine getirmeye çalışan kadın eğitim emekçilerinin bir yandan da ev içi sorumluluklarını reddedemediği bir koşuşturmacaya çevrelendiğini açıktır. 
 Toplumsal olarak vazgeçilmez olan “üçüncü mekan” ların dışında kalmamız, birbirimizle temasımızın kesilmesi, mekansal olarak yalnızlaşmamız,  ortak sorunumuz olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunun ortadan kalkmasının pandemi sürecinin sonlanmasıyla bile ancak uzun bir süreçte mümkün olduğunu biliyoruz. Pandemi hayatımızdan çıkana kadar birbirimize sırtımızı dayayabilecek sosyal alanlar yaratmamızın hepimize iyi geleceğini düşünerek online atölye çalışmaları planladık.  Online olarak gerçekleşecek bu atölyelerde kadınları bir araya getirerek, paylaşmayı, öğrenmeyi, üretmeyi hedefliyoruz. 
Alanında uzman kişiler tarafından yapılacak söyleşi atölyelerine, yazarlarla yürütülecek okuma ve tartışma atölyelerine tüm kadınlar davetlidir.
Zoom programı üzerinden yapılacak etkinliklerin linkleri etkinlik haftalarında paylaşılacaktır.
 Eğitim Sen Zonguldak Şubesi facebook adresinden ya da [email protected]  mail adresinden iletişime geçebilirsiniz. Yalnız değiliz, yalnız olmayacağız. Dayanışma yaşatır. " (Haber Merkezi)