Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Neslihan Ekici: 

“Şiddetin önlenmesi için tüm tedbirleri almalıyız” 

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Neslihan Ekici ve yönetim kurulu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Madenci Anıt’ında toplanarak basın açıklaması yaptılar. Kadın Kolları Başkanı Neslihan Ekici, Kadınlarımızla ilgili sorunların başında her zaman olduğu gibi şiddet gelmektedir. Şiddetin önlenmesi için öncelikle eğitim programımızı, şiddetin her türüne karşı duracak şekilde değerlerimize uygun olarak yeniden yapılandırmalı; bireysel olarak üstümüze düşenin yapılması ile beraber sosyal sorumluluk bilinci içinde hareket etmeli ve kurumsal anlamda da önleyici tüm tedbirleri almalıyız.” dedi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Memur-Sen’in kadın üyeleri Madenci Anıt’ın da toplanarak basın açıklaması yaptılar. Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Neslihan Ekici, 13 gün önce vahşice bir cinayete kurban giden üyemiz Necla Sağlam’ı ve son zamanlarda Zonguldak’ta öldürülen ve şiddete maruz kalan tüm kadınların yanında olduğumuzu belirterek, ölenlere rahmet dileyerek başladığı açıklamasında şunları söyledi: 

 “Bir ülkenin gelişmişlik ölçütlerinden en önemlisi kadınlarına verdiği değerdir. Temsilde adaletin sağlanması, erkek ve kadın arasında oluşturulan suni eşitsizliklerin ortadan kaldırılması, o ülke için hayati önem taşımaktadır. Kadının yaratılıştan getirdiği eğitimci ve inşacı özelliği dünyanın imarında kadının rolüne işaret etmesi noktasında son derece önemlidir. İnsanlığın kadınların birleştiren öncü rolüne her zamankinden daha çok ihtiyacı bulunmaktadır. Kadınlarımızla ilgili sorunların başında her zaman olduğu gibi şiddet gelmektedir. Şiddetin önlenmesi için öncelikle eğitim programımızı, şiddetin her türüne karşı duracak şekilde değerlerimize uygun olarak yeniden yapılandırmalı; bireysel olarak üstümüze düşenin yapılması ile beraber sosyal sorumluluk bilinci içinde hareket etmeli ve kurumsal anlamda da önleyici tüm tedbirleri almalıyız. Son yıllarda şiddete uğrayan kadına yönelik alman tedbirler ve yasal düzenlemeler aile yapımıza uygun olmaması hasebiyle kadını korumaya yetmemektedir. Şiddete maruz kalmış kadının içinde bulunduğu durum, aile yaşantısını ve sosyal alanı etkilemekte; hastalıklı bir toplum oluşmasını körüklemektedir. Şiddetsiz bir dünya ancak kadın eli ile doğacaktır. Şiddetsiz bir dünya tasavvur edecek ilk ve en önemli varlık kadındır. Çünkü kadının yaratılışında kabalık, şiddet, nefret yer almamakta iyilik güzellik sabır metanet, yumuşaklık, iyi huyluluk gibi melekeler bulunmaktadır. Kapitalist sistemin, aile ve topluma en iyi ve en kestirme şekilde kadın üzerinden ulaşarak arzu ettiği bozulma ve değersizleştirmeyi gerçekleştirmektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde şiddetten, savaştan, ayrımcılıktan, ikinci sınıf kabul edilmekten kurtulmuş, medeniyet değerlerimizi içselleştirmiş güzel günler bekliyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, kadınların sorunlarına odaklanma açısından bir fırsat olarak görürken, kadınları ve sorunlarını adeta bir güne hapseden anlayışı da doğru bulmadığımızı belirtiyor; başta kadın çalışanlar olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz”. Barış DOĞAN