Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri yüzünden maddi zarar gören vatandaşların 10 gün içinde Enerjisa'ya başvurmalarını istedi. Topaloğlu, ilgili kuruluşun talepleri karşılamaması halinde, başvuru yaptıklarına dair belgeyle birlikte Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat etmelerini tavsiye etti.

Topaloğlu, açıklamasında şunları dile getirdi:

"İlimizde yaşanan yoğun kar nedeniyle uzun süreli elektrik enerjisi kesintileri yaşanmıştır. Bu kesintiler herhangi bir doğal afet sonrası değil, çok önceden geleceği bilinen kar yağışı sonucu oluşmuştur. Kurumlar tedbir alırken en kötüsünü düşünerek tedbir almak zorundalar. Oysa bizde günü kurtarmaya sadece para kazanmaya yönelik hamleler yapılmaktadır.

Bu bağlamda uzun kesintiler sonrası evlerinde özelikle buzdolaplarında derin dondurucularda zarar gören Tüketicilerimiz ve esnafımız olmuştur. Bu tüketicilerimiz ve esnafımız 10 gün içinde uğradıkları zararın karşılanması için Başkent Enerjisa' ya başvurmalarını talep ediyoruz. Zararlarını tespit ederken zarar gören ürünler sıralanmalı güncel perakende fiyatlar üzerinden tespit edilmeli ve köy yada mahalle muhtarları ile birlikte tutanak haline getirilmelidir. Kesinti tarihleri mutlaka belirtilmelidir.

Ayrıca bu kesintilere bağlı voltaj yükselmesi veya sürekli gidip gelmesi sonucu elektronik cihazlarda yaşanan arızalar varsa bunları da Tüketicilerimiz 10 gün geçmeden talepte mutlaka bulunsunlar.

Başkent Enerjisa bu talepleri karşılamadığı taktirde Tüketiciler belgeleriyle birlikte Başkent Enerjisa'ya baş vurduklarını belgeleyerek Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilirler." (Haber Merkezi)